Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (hľadajte v letáku Billa)
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka oleja
  • ¼ hrnčeka vínneho bieleho octu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 a ½ lyžičky oregana
  • 1 lyžička červenej papriky

Príloha:

  • trochu čerstvej petržlenovej vňate
  • varené zemiaky

Vrstva 1

Marinovaná krkovička na gril aj do rúry

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Suroviny:

  • 4 plátky bravčovej krkovičky (hľadajte v letáku Billa)
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka oleja
  • ¼ hrnčeka vínneho bieleho octu
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 a ½ lyžičky oregana
  • 1 lyžička červenej papriky

Príloha:

  • trochu čerstvej petržlenovej vňate
  • varené zemiaky

Marinovaná krkovička na letný gril, alebo do rúry je overené a chutné jedlo. Záleží však na marináde.

Marinovaná krkovička bude skvelá, či už sa ju rozhodnete grilovať alebo upiecť v plechu

  1. Najskôr si pripravíme marinádu, v ktorej mäso necháme minimálne 1 hodinu marinovať, môžeme však marinovať až 3 dni.
  2. Na marinádu si očistíme cibuľu, cesnak a umyjeme bylinky. Môžeme požiť aj čerstvé oregano. Na prípravu marinády použijeme mixér. Ak však nemáme mixér po ruke, nič sa nedeje, len všetky suroviny nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
  3. Do mixéra vlejeme olej, ocot, vhodíme cesnak, prepolenú cibuľu, čerstvú petržlenovú vňať a oregano. Ochutíme soľou, korením a chilli. S chilli opatrne, odporúčam ochutnať akú silnú papričku používame.
  4. Všetky suroviny následne zmixujeme spolu na hladkú marinádu.
  5. Mäso nakrájané na plátky naložíme do marinády a necháme v chladničke odpočívať.
  6. Pred pečením rozohrejeme gril alebo rúru na 180 stupňov Celzia a dáme si variť olúpané zemiaky.
  7. Mäso prikryjeme napríklad alobalom a dáme piecť približne na jednu hodinu v plechu.
  8. Ak mäso grilujeme, počas opekania používame marinádu na podlievanie.
  9. Servírujeme s popučenými zemiakmi a trochou čerstvých byliniek. Dobrú chuť