Či už sa rozhodnete mäso grilovať alebo upiecť v plechu, dobrá marináda je dôležitá

 

Postup

  1. Najskôr si pripravíme marinádu, v ktorej mäso necháme minimálne 1 hodinu marinovať, môžeme však marinovať až 3 dni.
  2. Na marinádu si očistíme cibuľu, cesnak a umyjeme bylinky. Môžeme požiť aj čerstvé oregano. Na prípravu marinády použijeme mixér. Ak však nemáme mixér po ruke, nič sa nedeje, len všetky suroviny nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky.
  3. Do mixéra vlejeme olej, ocot, vhodíme cesnak, prepolenú cibuľu, čerstvú petržlenovú vňať a oregano. Ochutíme soľou, korením a chilli. S chilli opatrne, odporúčam ochutnať akú silnú papričku používame.
  4. Všetky suroviny následne zmixujeme spolu na hladkú marinádu.
  5. Mäso nakrájané na plátky naložíme do marinády a necháme v chladničke odpočívať.
  6. Pred pečením rozohrejeme gril alebo rúru na 180 stupňov Celzia a dáme si variť olúpané zemiaky.
  7. Mäso prikryjeme napríklad alobalom a dáme piecť približne na jednu hodinu v plechu.
  8. Ak mäso grilujeme, počas opekania používame marinádu na podlievanie.
  9. Servírujeme s popučenými zemiakmi a trochou čerstvých byliniek. Dobrú chuť