Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 250 g mrkvy
  • 600 g manga
  • 100 g nasekanej cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kokosového oleja
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého viacfarebného korenia
  • ¼ ČL mletého čili
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 100 g prosciutta
  • Vetvičky čerstvého rozmarínu

Vrstva 1

Mangovo mrkvová polievka s prosciuttom

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Kulinárium Redakcia | 63 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
mangovo mrkvova polievka s prosciuttom.resized
Ingrediencie
  • 250 g mrkvy
  • 600 g manga
  • 100 g nasekanej cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kokosového oleja
  • ½ ČL soli
  • ¼ ČL mletého viacfarebného korenia
  • ¼ ČL mletého čili
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • 100 g prosciutta
  • Vetvičky čerstvého rozmarínu

Varte a oslavujte! Slávnostnú polievku, jednohubky a malé jedlá si môžete pripraviť aj z tých najbežnejších ingrediencií, ak ich správne ochutíte. Hlavnou hviezdou tohto receptu je mrkva a mango, ktoré v kombinácii s prosciuttom vytvoria gurmánsky zázrak napríklad na silvestrovskú párty.

Mangovo mrkvová polievka s talianskou šunkou

  1. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Mrkvu olúpte a nakrájajte na kolieska. Mango očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

  2. Kokosový olej rozohrejte, pridajte cibuľu a restujte 2 minúty. Pridajte mrkvu, podlejte vývarom a varte 20 minút, kým nezmäkne. Pridajte kokosové mlieko, dochuťte soľou a korením, pridajte čili a mango a tyčovým mixérom rozmixujte do hladka.

  3. Polievku posypte petržlenovou vňaťou, prípadne pridajte ešte trochu mletého čili. Podávajte s prosciuttom obaleným okolo vetvičky rozmarínu.

  4. Tip: Túto polievku môžete podávať aj studenú.