Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 500 g mascarpone
  • 250 g malín (hľadajte v letáku BILLA)
  • 200 g podlhovastých piškôt
  • 200 ml espresso kávy
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 ml šľahačky
  • 50 ml bieleho rumu, alebo malinový likér, alebo dezertné víno Marsala
  • 2 žĺtky
  • Asi 2 PL kakaa

Vrstva 1

Malinové Tiramisu na leto

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 0 min

Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Malinove Tiramisu s malinami
Ingrediencie
  • 500 g mascarpone
  • 250 g malín (hľadajte v letáku BILLA)
  • 200 g podlhovastých piškôt
  • 200 ml espresso kávy
  • 100 g trstinového cukru
  • 100 ml šľahačky
  • 50 ml bieleho rumu, alebo malinový likér, alebo dezertné víno Marsala
  • 2 žĺtky
  • Asi 2 PL kakaa

Malinové Tiramisu je letná voňavá obmena jedného z najobľúbenejších dezertov na svete. Maliny s lahodným mascarpone a šľahačkou so šťavnatými piškótami sú skvelá kombinácia. Dezert pred podávaním dobre vychlaďte.

Malinové Tiramisu podávajte dobre vyhladené

  1. Mascarpone so šľahačkou dobre vychladíme a vyšľaháme spolu v jednej mise do krémova.
  2. Žĺtky spolu s trstinovým cukrom vyšľaháme do krémova a potom ich ešte chvíľu šľaháme nad parou do zhustnutia.
  3. Žĺtkovú zmes zmiešame s mascarpone.
  4. Do espresso kávy prilejeme biely rum, alebo dezertné víno Marsala.
  5. Pripravíme si dezertné poháre alebo väčšiu plochú misu, do ktorých budeme vrstviť jednotlivé prísady.
  6. Na spodok pohárov dáme vrstvu piškót namočených v kávovo-likérovej zmesi.
  7. Na piškóty naukladáme vrstvu malín a na ne za lyžicu mascarpone zmesi. A opakujeme, až kým nebude pohár alebo misa naplnená takmer po povrch.
  8. Posledná vrstva bude tenká vrstva mascarpone krému, ktorú pred podávaním posypeme kakaom a ozdobíme čerstvými malinami.
  9. Tiramisu je nepochybne jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias. Pre tých, ktorí neobľubujú chuť a vôňu kávy a mandľového likéru, máme ako inšpiráciu výbornú, sezónnu, ľahkú verziu tohto nebeského dezertu – Malinové Tiramisu. Namiesto kávy teda vyskúšajte kombináciu voňavých sladučkých malín, ktorá zachutí aj deťom. Ovocná verzia tohoto dezertu je úplne pre všetkých a s minimom námahy. Pripraviť ho môžete spolu s deťmi. V tom prípade samozrejme vynechajte alkohol a piškóty namáčajte do napríklad so sirupu s limetkovou šťavou.
  10. Máme pre vás aj verziu na Skvelé Jahodové Tiramisu v bezvaječnej úprave.
  11. Počas Vianoc, môžete vyskúšať Tiramisu v pohárikoch s vaječným likérom.