Malinové Tiramisu je letná voňavá obmena jedného z najobľúbenejších dezertov na svete. Maliny s lahodným mascarpone a šľahačkou so šťavnatými piškótami sú skvelá kombinácia. Dezert pred podávaním dobre vychlaďte.

Malinové Tiramisu podávajte dobre vyhladené

  1. Mascarpone so šľahačkou dobre vychladíme a vyšľaháme spolu v jednej mise do krémova.
  2. Žĺtky spolu s trstinovým cukrom vyšľaháme do krémova a potom ich ešte chvíľu šľaháme nad parou do zhustnutia.
  3. Žĺtkovú zmes zmiešame s mascarpone.
  4. Do espresso kávy prilejeme biely rum, alebo dezertné víno Marsala.
  5. Pripravíme si dezertné poháre alebo väčšiu plochú misu, do ktorých budeme vrstviť jednotlivé prísady.
  6. Na spodok pohárov dáme vrstvu piškót namočených v kávovo-likérovej zmesi.
  7. Na piškóty naukladáme vrstvu malín a na ne za lyžicu mascarpone zmesi. A opakujeme, až kým nebude pohár alebo misa naplnená takmer po povrch.
  8. Posledná vrstva bude tenká vrstva mascarpone krému, ktorú pred podávaním posypeme kakaom a ozdobíme čerstvými malinami.
  9. Tiramisu je nepochybne jeden z najobľúbenejších dezertov všetkých čias. Pre tých, ktorí neobľubujú chuť a vôňu kávy a mandľového likéru, máme ako inšpiráciu výbornú, sezónnu, ľahkú verziu tohto nebeského dezertu – Malinové Tiramisu. Namiesto kávy teda vyskúšajte kombináciu voňavých sladučkých malín, ktorá zachutí aj deťom. Ovocná verzia tohoto dezertu je úplne pre všetkých a s minimom námahy. Pripraviť ho môžete spolu s deťmi. V tom prípade samozrejme vynechajte alkohol a piškóty namáčajte do napríklad so sirupu s limetkovou šťavou.
  10. Máme pre vás aj verziu na Skvelé Jahodové Tiramisu v bezvaječnej úprave.
  11. Počas Vianoc, môžete vyskúšať Tiramisu v pohárikoch s vaječným likérom.