Semifreddo je klasický mrazený dezert podľa talianskej receptúry. Má tú výhodu, že ho nemusíte počas mrazenia premiešavať, ako zmrzlinu. Vyskúšajte náš recept na malinové semifreddo.

Talianske malinové semifreddo

 

  1. Žĺtky vyšľaháme ručným metličkovým mixérom s cukrom na bielu penu. Šľaháme ich aspoň 3 minúty.

  2. Ak pripravujete dezert aj pre malé deti, môžete žĺtky úplne vynechať.

  3. Šľahačku a mascarpone vyšľaháme spolu v nádobe do tuha a pridáme žĺtkový krém. Do hotového krému vmiešame podrvené chrumkavé sušienky tipu cookies. Podľa sezóny môžeme pridať ovocie. My sme použili nádherné letné voňavé maliny. K malinám sa chuťovo aj esteticky skvelo hodia pistáciové oriešky.

  4. Formu, napríklad na srnčí chrbát, vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme polotuhým smotanovým krémom na semifreddo. Povrch uhladíme cukrárskou špachtlou a preložíme cez neho fóliu. Necháme zmraziť v mrazničke niekoľko hodín.

  5. Semifreddo doslova znamená polomrazený dezert, takže jeho podávanie nevyžaduje úplne mrazenie. Pred podávaním teda môžete Semifreddo vybrať z mrazničky a nechať jemne „povoliť“. V lete je však tak horúco, že dezert sa počas konzumácie aj tak sám jemne rozmrazí. My sme zvolili sviežu kombináciu malín a pistácií. Do hotového vyšľahaného krému však môžete primiešať aj kúsky čokolády, opečené oriešky, nakrájané karamelky a určite sezónne ovocie.

  6. Tip: Podávame ozdobené ovocím a napríklad lístkami mäty. Pre slávnostnejšiu verziu môžeme semifreddo poliať horúcou čokoládou a posypať orieškami navyše.

  7. Ak máte chuť vyskúšať iné dezerty s drvenými sušienkami a ovocím môžete vyskúšať náš tip na klasický šľahačkový pohár Eton Mess. Je to jahodový pohár so šľahačkou a snehovými pusinkami. Napečte snehové pusinky, vyšľahajte šľahačku a čerstvé voňavé jahody k tomu.
  8. Eton Mess