Makové mafiny s višňami a smotanovou čiapočkou
... maku a višniam to spolu vždy svedčalo
Ingrediencie
Na cca 12 až 15 ks:
- 250 až 300 g mletý mak
- 1/2 prášok do pečiva
- 4 vajcia (hľadajte v letáku BILLA)
- 180 g cukor
- väčšia hrsť vykôstkovaných višní, alebo čučoriedok
Na ozdobenie:
- 1 smotana na šľahanie
- 1 Clever smotanová nátierka
- 2 PL mletého maku
- 2 PL práškového cukru

Makové mafiny s višňami upečené len z maku bez múky, potešia milovníkov zdravého maku a aj „bezlepkáčov“. Verte, že kombinácia maku a višní je tá pravá.
Makové mafiny s višňami a ľahkým smotanovým krémom určite nebudete piecť len raz
- Mletý mak premiešme s práškom do pečiva.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a do vyšľahanej zmesi pridáme mak.
- Do cesta zľahka vmiešame ovocie.
- Cestom naplníme mafinové formy do 2/3.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. Celzia cca 20 minút.
- Šľahačku vyšľaháme spolu s smotanovou nátierkou, alebo mascarpone. Do krému pridáme mletý mak a práškový cukor.
- Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom, makom a višňami alebo iným sezónnym ovocím.
Stovky skvelých a chutných receptov na vás čakajú na našej stránke receptykulianrium.sk.
Súvisiace recepty

Domáci pribináčik s čokoládovým čipsom
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 3 min

Čerešňový koláč s čokoládou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 50 min

Mramorový koláč so zmrzlinou
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 45 min

Púpavový med pre deti
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 60 min