Makové mafiny s višňami upečené len z maku bez múky, potešia milovníkov zdravého maku a aj „bezlepkáčov“. Verte, že kombinácia maku a višní je tá pravá.

Makové mafiny s višňami a ľahkým smotanovým krémom určite nebudete piecť len raz

 

 

  1. Mletý mak premiešme s práškom do pečiva.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a do vyšľahanej zmesi pridáme mak.
  3. Do cesta zľahka vmiešame ovocie.
  4. Cestom naplníme mafinové formy do 2/3.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. Celzia cca 20 minút.
  6. Šľahačku vyšľaháme spolu s smotanovou nátierkou, alebo mascarpone. Do krému pridáme mletý mak a práškový cukor.
  7. Vychladnuté mafiny ozdobíme krémom, makom a višňami alebo iným sezónnym ovocím.