Urobte si radosť skvelou tortou vhodnou na akékoľvek bežné dni, ktoré si chcete osladiť. Maková torta vás určite nesklame a čučoriedky jej dodajú za hrsť vitamínov i príjemný vzhľad.

Maková torta s čučoriedkami

Mak, čučoriedky a šľahačka. Na tejto kombinácii sa nedá nič pokaziť. Maková torta vám spríjemní deň a odľahčí ustarostené dni. Vychutnajte si aj vy poobednú pauzičku so skvelou tortou a kľudne aj kávičkou. Ak ste po víkendovej prechádzke lesom priniesli domov čučoriedky, je tu príležitosť ich využiť.

Postup
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a do vyšľahanej zmesi pridáme mletý mak, ktorý sme pred tým premiešali s práškom do pečiva.
  2. Do cesta zľahka vmiešame ovocie. Časť si však odložíme na ozdobu.
  3. Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 40 až 45 minút.
  4. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a papier na pečenie stiahneme z prevráteného cesta. Podľa zručnosti prerežeme na 2 alebo 3 kusy.
  5. Plníme podľa chuti každú vrstvu čučoriedkovým džemom, šľahačkou a môže byť aj roztopená čokoláda. Na vrch dáme väčšie množstvo šľahačky a čučoriedky.