Deti milujú cestoviny na všetky spôsoby. Cestoviny s lososom, smotanou a hráškom, obstoja u malých gurmánov ako zdravé, zaujímavé a farebné jedlo.

Lososové smotanové cestoviny s hráškom

  1. Filet lososa uložíme kožou dole na hlbší plech, na papier na pečenie. Jemne ho posolíme, pridáme olivový olej a trochu obľúbeného korenia. Stačí použiť len čerstvo mleté čierne korenie, alebo len soľ. Pečieme cca 20 až 25 minút podľa veľkosti filetu. Losos je hotový, keď sa kúsky mäsa jasne oddeľujú.

  2. Cestoviny uvaríme obvyklým spôsobom vo väčšom hrnci plnom vody do ¾ vody. Po uvarení ich scedíme a trochu vody z nich si odložíme. Vo väčšej panvici rozohrejeme maslo alebo olej a orestujeme šalotku nakrájanú na jemno. Potom prilejeme smotanu a na miernom ohni jemne zredukujeme. Pridáme štipku soli a postupne do panvice vložíme uvarené cestoviny. Pridáme 1 dcl vody z cestovín a premiešame, tak aby sa špagety obalili smotanou. Pridáme hrášok. Ak používame sterilizovaný, alebo mrazený nemusíme ho vopred variť. Všetko spolu prehrejeme a pridáme kúsky mäsa z lososa pečeného v rúre. Podávame s čerstvým kôprom, alebo inými bylinkami podľa chutí rodiny.

  3. Tip: Smotanu môžeme nahradiť napríklad syrom typu Lučina, ktorý vmiešame do špagiet spolu s trochou vody s cestovín.

  4. Deti milujú cestoviny na všetky spôsoby. Cestoviny s lososom, smotanou a hráškom sú dobrý tip. Na našej stránke však nájdete aj Výborné detské cestoviny s lučinou, lososom a ružičkami brokolice. Vo vyfiletovaných rybách sa kostí báť nemusíte a vyvážené jedlo máte na stole za dvadsať minút.

  5. Pečený losos, alebo losos v iných rýchlych úpravách je vždy dobrá voľba na veľmi chutnú a zdravú večeru. Pečený losos recept so zemiakmi a skvelou horčicovou remuládou je rýchla večera, ktorú môžete, vďaka zemiakom perfektne ochuteným horčicovou našľahanou remuládou, pozdvihnúť na slávnostné jedlo.
  6. Mnoho ďalších receptov z lososa nájdete na našom receptári, napr. Kedgeree z karí ryže a lososa, alebo video recept na Losos s teplým šošovicovým šalátom.