Losos so šošovicovým šalátom – rýchly a zdravý obed

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 1 balenie lososa – cca 400 g
  • 2 porcie – cca 400 g uvarenej šošovice, alebo sterilizovaná šošovica z konzervy
  • 1 pór
  • ½ balenia špenátu
  • 2 PL olivového

oleja

Na dresing:

oleja

  • ½ ČL soli
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

    • 1 balenie lososa – cca 400 g
    • 2 porcie – cca 400 g uvarenej šošovice, alebo sterilizovaná šošovica z konzervy
    • 1 pór
    • ½ balenia špenátu
    • 2 PL olivového

    oleja

    Na dresing:

    oleja

  • ½ ČL soli
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Losos so šošovicovým šalátom je skvelá kombinácia sýtej ryby a teplého šalátu z uvarenej šošovice a póru. My sme pridali dresing z typicky severského skyru podobného bielemu jogurtu.

    Grilovaný losos so šošovicovým šalátom - ľahké jedlo po sviatkoch

    Postup:

    1. Lososa dáme piecť aj s kožou na 15 min na 180 stupňov Celzia. Po 10 minútach kožu ľahko stiahneme a lososa pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme alebo grilujeme ďalších 5 minút.

    2. Pór očistíme, nakrájame a orestujeme ho na oleji v panvici.

    3. Pridáme uvarenú alebo sterilizovanú šošovicu a premiešame.

    4. Pridáme špenát, premiešame a odstavíme.

    5. Na dresing vymiešame jedno balenie skyru, 2 PL horčice, 1 až 2 PL olivového oleja a ½ ČL soli. Dobre vychladíme a podávame k jedlu.
     

    Náš tip:

    • Losos, ako aj iné ryby patria do zdravého menu, nakoľko obsahuje vysoké množstvo vitamínu D.