Losos so šošovicovým šalátom je skvelá kombinácia sýtej ryby a teplého zimného šalátu z uvarenej šošovice a póru. My sme pridali dresing z typicky severského Skyru podobného bielemu jogurtu.

Grilovaný losos s teplým šalátom zo šošovice – je to správne jedlo po sviatkoch

  1. Lososa dáme piecť aj s kožou na 15 min na 180 stupňov Celzia. Po 10 minútach kožu ľahko stiahneme a lososa pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme alebo grilujeme ďalších 5 minút.

  2. Pór očistíme, nakrájame a orestujeme ho na oleji v panvici.

  3. Pridáme uvarenú šošovicu a premiešame.

  4. Pridáme špenát, premiešame a odstavíme.

  5. Na dresing vymiešame jedno balenie Skyru, 2 PL horčice, 1 až 2 PL olivového oleja a ½ ČL soli. Dobre vychladíme a podávame k jedlu.

Losos, ako aj iné ryby patria do zdravého menu, nakoľko obsahuje vysoké množstvo vitamínu D. Viac o význame tohto vitamínu pre naše telo: Ktoré potraviny obsahujú vitamín D, dôležitý pre naše zdravie?