Losos so šošovicovým šalátom
... ľahká a delikátna večera pre dvoch
Ingrediencie
Pre 2 osoby:
- 1 balenie lososa – cca 400 g
- 2 porcie – cca 400 g uvarenej šošovice
- 1 pór
- ½ balenia špenátu
- 2 PL olivového oleja
Na dresing:
- 1 Skyr
- 2 PL horčice
- 1 až 2 PL olivového oleja
- ½ ČL soli

Losos so šošovicovým šalátom je skvelá kombinácia sýtej ryby a teplého zimného šalátu z uvarenej šošovice a póru. My sme pridali dresing z typicky severského Skyru podobného bielemu jogurtu.
Grilovaný losos s teplým šalátom zo šošovice – je to správne jedlo po sviatkoch
-
Lososa dáme piecť aj s kožou na 15 min na 180 stupňov Celzia. Po 10 minútach kožu ľahko stiahneme a lososa pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme alebo grilujeme ďalších 5 minút.
-
Pór očistíme, nakrájame a orestujeme ho na oleji v panvici.
-
Pridáme uvarenú šošovicu a premiešame.
-
Pridáme špenát, premiešame a odstavíme.
-
Na dresing vymiešame jedno balenie Skyru, 2 PL horčice, 1 až 2 PL olivového oleja a ½ ČL soli. Dobre vychladíme a podávame k jedlu.
Losos, ako aj iné ryby patria do zdravého menu, nakoľko obsahuje vysoké množstvo vitamínu D. Viac o význame tohto vitamínu pre naše telo: Ktoré potraviny obsahujú vitamín D, dôležitý pre naše zdravie?
Súvisiace recepty

Bezlaktózové palacinky s malinami a sorbetom

Chia puding s kešu orieškami a kiwi

Vajce v aspiku so šunkou a zeleninou
