Skúšali ste už piecť rybu zabalenú v papieri na pečenie?  Je to vynikajúci spôsob prípravy rýb. Na rozdiel od hliníkovej fólie, sa ryba viac varí v pare než pečie, a preto zostane šťavnatá a chutná. Okrem toho je papier šetrnejší k príprave rýb v porovnaní s alobalom, v ktorom sa môže ľahšie pripáliť. K rybe môžete pridať čerstvú alebo mrazenú zeleninu podľa vašej chuti, citrón, hodí sa aj bazalkové pesto a rôzne ochutené oleje.  Určite nevynechajte bylinky, ktoré rybu pekne ochutia a dodajú vôňu. K rybám sa výborne hodí petržlenová vňať, kôpor, tymián či oregano. Vyskúšajte ako chutí takto pripravený losos.

Pečený losos v pare

Postup
  1. Zemiaky si najskôr uvaríme v šupke a necháme ich mierne vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na polcentimetrové plátky.
  2. Pripravíme si bylinkové maslo na ochutenie lososa. Maslo rozpustíme a premiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Na jednu polovicu  papiera na pečenie položíme hrsť zelených fazuliek, na ne poukladáme plátky zemiakov.  Na zemiaky položíme filet lososa. Osolíme a okoreníme. Lososa aj zemiaky prelejeme bylinkovým maslom.
  4. Cez rybu preložíme druhú časť  papiera  a zabalíme. Opatrne preložíme na plech na pečenie.
  5. Takto pripravené balíčky pečieme v rúre 30 minút na 180 °C. Pri pečení sa pekne nafúknu, preto ich treba uzatvoriť dôkladne, aby sa počas pečenia neotvorili a neodchádzala para a nevytekala šťava.
  6. Po upečení  balíčky  opatrne preložíme na tanier, na ktorom budeme podávať. Opatrne otvoríme (najlepšie nožnicami), dávame pozor na horúcu paru.
  7. Takto pripravený losos najlepšie chutí s chrumkavou bagetou a kúskom citróna, prípadne s ľahkým šalátom alebo dipom.