Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na pečené mäso:

Na nakladanú cibuľu:

  • 1 väčšia červená cibuľa
  • ¾ hrnčeka olivového oleja
  • 1 lyžica červeného octu
  • 1 lyžice sušeného oregana
  • Lokše na servírovanie
  • Trochu syra feta

Vrstva 1

Lokše plnené kačacím mäsom a červenou cibuľou

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 120 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
lokse plnene
Ingrediencie

Na pečené mäso:

Na nakladanú cibuľu:

  • 1 väčšia červená cibuľa
  • ¾ hrnčeka olivového oleja
  • 1 lyžica červeného octu
  • 1 lyžice sušeného oregana
  • Lokše na servírovanie
  • Trochu syra feta

Lokše plnené trhaným kačacím mäsom a nakladanou ochutenou červenou cibuľou sú perfektná moderný variant ku kačke s knedľami a kapustou.

Lokše plnené kačacím mäsom a dobre ochutenou nakladanou červenou cibuľou

Postup:

  1. Rúru si rozohrejeme na 170 stupňov Celzia. Medzitým si mäso v pekáči osolíme a okoreníme zo všetkých strán. So soľou tentoraz trochu opatrne. Syr na servírovanie je už slaný dosť.
  2. Keď je rúra vyhriata, dáme do nej prikrytý pekáč s mäsom piecť na cca 2 hodiny. Počas pečenia mäso občas skontrolujeme a podlejeme výpekom. Keby v pekáči veľa výpeku nezostávalo a mäso šťavu nepustilo, môžeme pridať niekoľko lyžíc vody.
  3. Počas pečenia si môžeme pripraviť nakladanú cibuľu. Je skvelá nielen k tomuto receptu, môžeme ju využiť napríklad v šalátoch alebo k inému pečenému mäsu. Dokonca môže skvele osviežiť aj obložené chlebíčky
  4. Cibuľu ošúpeme a celú ju nakrájame na tenšie krúžky. Nakrájanú ju dáme do misky, zalejeme olejom, octom a zasypeme sušeným oreganom. Môžeme ju hneď konzumovať a alebo napríklad uchovávať až niekoľko dní prikrytú v chlade.
  5. Po upečení mäso vyberieme do misky, vykostíme, a za pomoci dvoch vidličiek natrháme. Niektorí sa pri trhaní zbavujú aj kože, ale u nás doma ju v trhanom mäse nechávame.
  6. Pred servírovaním lokše trochu prehrejeme buď na sucho na panvici alebo v mikrovlnnej rúre. Následne je naplníme trochou trhaného mäsa, niekoľkými kúskami syra Feta a trochou nakladanej cibule.