Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na jeden plech:

  • 375 g hladkej múky (1:1 hladká a špaldová)
  • 250 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 2-4 hrste mletých vlašských orechov

Na krém:

  • 250 g masla izbovej teploty
  • 1 plechovka karamelového salka
  • ½ lyžičky morskej soli

Poleva:

  • 160 g dobrej horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 110 g masla
  • vločková soľ alebo polovice vlašských orechov na ozdobenie

Vrstva 1

Linecké koláčiky so slaným karamelom

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 15 min

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na jeden plech:

  • 375 g hladkej múky (1:1 hladká a špaldová)
  • 250 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 2-4 hrste mletých vlašských orechov

Na krém:

  • 250 g masla izbovej teploty
  • 1 plechovka karamelového salka
  • ½ lyžičky morskej soli

Poleva:

  • 160 g dobrej horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
  • 110 g masla
  • vločková soľ alebo polovice vlašských orechov na ozdobenie

Linecké koláčiky so slaným karamelom sú veľmi chutnou a modernou verziou tých klasických. My sme do cesta okrem múky pridali aj mleté orechy a špaldovú múky. Plnka so slaného karamelu doplnená čokoládou a zrniečkom morskej soli dodá tú správnu chuť.

Linecké koláčiky so slaným karamelom budete piecť určite viac krát

 

  1. Z múky, masla, cukru, žĺtkov a orechov vypracujeme hladké linecké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Potom ho natenko vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Pečieme pri 160 °C približne 10-13 minút do zlata.

  2. Vychladnuté linecké koláčiky plníme karamelovým krémom a opatrne zlepíme. Ozdobíme čokoládovou polevou a linecké kolieska so slaným karamelom necháme na mriežke stuhnúť.  Uchovávame ich v uzatvárateľnej nádobe v chladničke.

  3. Na karamelový krém vymiešame maslo a karamelové salko spolu so soľou. Prešľaháme spolu do hladkého krému. Dáme ho na pár hodín stuhnúť do chladničky, kolieska sa ním budú lepšie plniť.

  4. Na polevu roztopíme čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli. Po ochladnutí na izbovú teplotu do neho kolieska opatrne namáčame, alebo ním koláčiky polievame.

  5. Povrch môžeme ozdobiť polovicou vlašských orechov, alebo trochu extravagantnejšie, vločkami soli. Soľ pekne doplní sladkú chuť čokolády a slaného karamelu.