Lievance s malinovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 5 lyžíc múky
  • 50 – 60 ml mlieka
  • tuk na vyprážanie
  • 1 balenie malín čerstvých, alebo i mrazených
  • 3 lyžice cukru
  • šľahačka na podávanie
  • Ingrediencie
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 5 lyžíc múky
  • 50 – 60 ml mlieka
  • tuk na vyprážanie
  • 1 balenie malín čerstvých, alebo i mrazených
  • 3 lyžice cukru
  • šľahačka na podávanie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Lievance s malinovou omáčkou sú ľahké, chutné a zaručene budú chutiť všetkým členom rodiny. Kombinácia banánov v ceste a malinovej omáčky je neskutočné chutná a z obyčajného receptu sa stane zázrak 🙂 Tento recept je vhodný na raňajky, desiatu, olovrant alebo len tak, ak máte chuť na niečo sladké.

    Raňajky, desiata, olovrant alebo len tak? 

    Postup:

    1. Na platni rozohrejeme na miernom ohni panvicu na lievance. Zľahka ju potrieme tukom.
    2. Múku premiešame s kypriacim práškom a dáme do mixéra. Pridáme dva olúpané banány, vajcia a mlieko, mixér dobre uzavrieme a zmixujeme na hladké cesto.
    3. Medzitým sa nám panvica rozpálila a my môžeme cesto naliať do jednotlivých častí. Zmes vystačí asi na osem kusov.
    4. Pri pečení si všímame okraje. Keď už začínajú byť zlatisté, každý lievanec obrátime a dopečieme druhú stranu.
    5. Kým sa nám opečie zvyšok lievancov, uvaríme si maliny s cukrom. Aby bola omáčka jemná, môžeme ju precediť cez sito.
    6. Hotové lievance podávame s malinovou omáčkou a šľahačkou a v lete s chutnou zmrzlinou. Dobrú chuť!