Ľahké lievance z banánového cesta s letnou malinovou omáčkou

Postup
  1. Na platni rozohrejeme na miernom ohni panvicu na lievance. Zľahka ju potrieme tukom.
  2. Múku premiešame s kypriacim práškom a dáme do mixéra. Pridáme dva olúpané banány, vajcia a mlieko, mixér dobre uzavrieme a zmixujeme na hladké cesto.
  3. Medzitým sa nám panvica rozpálila a my môžeme cesto naliať do jednotlivých častí na lievance. Zmes vystačí asi na osem lievancov.
  4. Pri pečení si všímame okraje. Keď už začínajú byť zlatisté, každý lievanec obrátime a dopečieme druhú stranu.
  5. Kým sa nám opečie zvyšok lievancov, uvaríme si maliny s cukrom. Aby bola omáčka jemná, môžeme ju precediť cez sito.
  6. Hotové lievance podávame s malinovou omáčkou a šľahačkou a v lete s chutnou zmrzlinou. Dobrú chuť!