Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Tip 1: Pre slávnostnejší výzor koláča môžete zvoliť aj iný tvar ako kocky alebo obdĺžniky. Nevšedným tvarom minitortičiek určite zaujmete.

Tip 2: Ak nechceme, aby nám ríbezle prepadli cez cesto na dno plechu, môžeme ich najprv zľahka poprášiť hladkou múkou a až potom naukladať na povrch koláča.

ríbezľový koláč

Vrstva 1

Letný šťavnatý ríbezľový koláč

Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
ríbezľový koláč
Ingrediencie

Tip 1: Pre slávnostnejší výzor koláča môžete zvoliť aj iný tvar ako kocky alebo obdĺžniky. Nevšedným tvarom minitortičiek určite zaujmete.

Tip 2: Ak nechceme, aby nám ríbezle prepadli cez cesto na dno plechu, môžeme ich najprv zľahka poprášiť hladkou múkou a až potom naukladať na povrch koláča.

ríbezľový koláč


Šťavnatý ríbezľový koláč – aj obyčajný koláč na plech môžeme malým trikom pozdvihnúť na fajnový letný dezert. Stačí mu dať ten správny tvar a letný ríbezľový koláč sa zmení na ovocné minitortičky, ktoré môžeme podávať napríklad s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Osviežujúci a šťavnatý ríbezľový koláč

Ríbezle sú ovocím, ktoré dodá akémukoľvek koláču alebo zákusku príjemnú osviežujúcu chuť leta. Vďaka tomu, že sú šťavnaté, sa najlepšie hodia na hrnčekové koláče alebo koláče na plech. A také my máme najradšej. Pretože sú rýchle, jednoduché, vždy sa vydaria, jednoducho patria k letu.

Postup
  1. Ríbezle si dobre umyjeme a necháme ich v sitku odkvapkať. Môžeme použiť aj mrazené, tie si necháme rozmraziť a odkvapkať.
  2. Medzitým si zmäknuté maslo rozmixujeme s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou z citróna a štipkou soli do hladkého krému.
  3. Po jednom postupne zašľahávame vajíčka.
  4. Všetko spolu dobre vymiešame.
  5. Čokoládu postrúhame a spolu s múkou primiešame pomocou gumenej varechy do zmesi. Miešame zľahka, ale dôkladne, aby sa múka a čokoláda rovnomerne rozvrstvili v zmesi.
  6. Plech vystelieme papierom na pečenie, dáme do neho cesto a navrch poukladáme odkvapkané ríbezle.
  7. Pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňoch, približne 1 hodinu.
  8. Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť, potom ho nakrájame a posypeme práškovým cukrom.