Lečo k letu jednoducho patrí. Čerstvej zeleniny je nadostač a jej chuť je fantastická. Pripraviť si poriadnu panvicu čerstvého leča doplneného o cuketu a pečenú fazuľu je nesmierne jednoduché. Pritom je to skutočne plnohodnotný obed alebo večera. V našej verzii sme vynechali údeninu, vy si ju však môžete podľa chuti doplniť.

Lečo chutí najlepšie v lete

 

  1. Prípravu leča začnite tým, že si na oleji trošku orestujte nakrájanú cibuľu a stopkový zeler. Po piatich minútach pridajte na pásiky nakrájané papriky. K paprike pridajte na menšie kúsky nakrájanú cuketu, na drobno nakrájaný cesnak, chilli (voliteľné), osoľte a okoreňte.
  2. Pridajte aj pasírované paradajky a asi 15 minút duste, ak je treba trochu podlejte vodou.
  3. Pridajte lístky čerstvého oregana a pohár pečenej BIO fazule. Prehrejte, v mase vytvorte tri priehlbinky a rozklepnite do nich vajíčka.
  4. Finálne dochuťte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s chlebom alebo zvoľte prílohu podľa svojej chute.
  5. Lečo chutí najlepšie v lete, kedy je čerstvej papriky, paradajok a inej zeleniny neúrekom. Vyskúšajte do receptu na lečo pridať aj cuketu, alebo inú obľúbenú zeleninu.
  6. Ak máte radi klasickejšiu slovenskú úpravu s údeninou, vyberte si podľa chuti pikantnejšiu klobásku, alebo inú diétnejšiu verziu údeniny.