Lečo so zeleninou a pečenou fazuľou
Coolinari | 28 receptov
- 1 väčšia cibuľa
- 2 stonky stopkového zeleru
- Farebné papriky (3 ks)
- 1 mladá cuketa
- Pečená biela fazuľa (360 g)
- 200 g cherry paradajok
- 200 ml pasírovaných paradajok
- 3 vajcia z voľného výberu (hľadajte v letáku BILLA)
- Lístky čerstvého oregana
- Petržlenová vňať
- Slnečnicový olej
- 1 strúčik cestnaku
- 1 chilli papričku
- Soľ, čerstvo mleté štvorfarebné korenie
Lečo recept – lečo k letu jednoducho patrí. Čerstvej zeleniny je nadostač a jej chuť je fantastická. Pripraviť si poriadnu panvicu čerstvého leča doplneného o cuketu a pečenú fazuľu je nesmierne jednoduché. Pritom je to skutočne plnohodnotný obed alebo večera. V našej verzii sme vynechali údeninu, vy si ju však môžete podľa chuti doplniť.
Lečo recept s pečenou fazuľou
- Prípravu leča začnite tým, že si na oleji trošku orestujte nakrájanú cibuľu a stopkový zeler. Po piatich minútach pridajte na pásiky nakrájané papriky. K paprike pridajte na menšie kúsky nakrájanú cuketu, na drobno nakrájaný cesnak, chilli (voliteľné), osoľte a okoreňte.
- Pridajte aj pasírované paradajky a asi 15 minút duste, ak je treba trochu podlejte vodou.
- Pridajte lístky čerstvého oregana a pohár pečenej BIO fazule. Prehrejte, v mase vytvorte tri priehlbinky a rozklepnite do nich vajíčka.
- Finálne dochuťte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s chlebom alebo zvoľte prílohu podľa svojej chute.
- Lečo chutí najlepšie v lete, kedy je čerstvej papriky, paradajok a inej zeleniny neúrekom. Vyskúšajte do receptu na lečo pridať aj cuketu, alebo inú obľúbenú zeleninu.
- Ak máte radi klasickejšiu slovenskú úpravu s údeninou, vyberte si podľa chuti pikantnejšiu klobásku, alebo inú diétnejšiu verziu údeniny.
Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.