Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • Farebné papriky (3 ks)
  • 1 mladá cuketa
  • Pečená biela fazuľa (360 g)
  • 200 g cherry paradajok
  • 200 ml pasírovaných paradajok
  • 3 vajcia z voľného výberu (hľadajte v letáku BILLA)
  • Lístky čerstvého oregana
  • Petržlenová vňať
  • Slnečnicový olej
  • 1 strúčik cestnaku
  • 1 chilli papričku
  • Soľ, čerstvo mleté štvorfarebné korenie

Vrstva 1

Lečo so zeleninou a pečenou fazuľou

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 20 min

Coolinari | 28 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 stonky stopkového zeleru
  • Farebné papriky (3 ks)
  • 1 mladá cuketa
  • Pečená biela fazuľa (360 g)
  • 200 g cherry paradajok
  • 200 ml pasírovaných paradajok
  • 3 vajcia z voľného výberu (hľadajte v letáku BILLA)
  • Lístky čerstvého oregana
  • Petržlenová vňať
  • Slnečnicový olej
  • 1 strúčik cestnaku
  • 1 chilli papričku
  • Soľ, čerstvo mleté štvorfarebné korenie

Lečo recept – lečo k letu jednoducho patrí. Čerstvej zeleniny je nadostač a jej chuť je fantastická. Pripraviť si poriadnu panvicu čerstvého leča doplneného o cuketu a pečenú fazuľu je nesmierne jednoduché. Pritom je to skutočne plnohodnotný obed alebo večera. V našej verzii sme vynechali údeninu, vy si ju však môžete podľa chuti doplniť.

Lečo recept s pečenou fazuľou

  1. Prípravu leča začnite tým, že si na oleji trošku orestujte nakrájanú cibuľu a stopkový zeler. Po piatich minútach pridajte na pásiky nakrájané papriky. K paprike pridajte na menšie kúsky nakrájanú cuketu, na drobno nakrájaný cesnak, chilli (voliteľné), osoľte a okoreňte.
  2. Pridajte aj pasírované paradajky a asi 15 minút duste, ak je treba trochu podlejte vodou.
  3. Pridajte lístky čerstvého oregana a pohár pečenej BIO fazule. Prehrejte, v mase vytvorte tri priehlbinky a rozklepnite do nich vajíčka.
  4. Finálne dochuťte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte s chlebom alebo zvoľte prílohu podľa svojej chute.
  5. Lečo chutí najlepšie v lete, kedy je čerstvej papriky, paradajok a inej zeleniny neúrekom. Vyskúšajte do receptu na lečo pridať aj cuketu, alebo inú obľúbenú zeleninu.
  6. Ak máte radi klasickejšiu slovenskú úpravu s údeninou, vyberte si podľa chuti pikantnejšiu klobásku, alebo inú diétnejšiu verziu údeniny.

Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.