Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Suroviny na 2 plechy:

  • 1 kg hladkej múky
  • ½ kocky  čerstvého droždia
  • 500 ml vody
  • 3 uvarené a nastrúhané zemiaky
  • 2 lyžičky soli

Na obloženie:

 

  • olej
  • cesnak
  • vajce na potretie

Vrstva 1

Langošníky – to sú langoše z rúry a bez kysnutia

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
langoše
Ingrediencie

Suroviny na 2 plechy:

  • 1 kg hladkej múky
  • ½ kocky  čerstvého droždia
  • 500 ml vody
  • 3 uvarené a nastrúhané zemiaky
  • 2 lyžičky soli

Na obloženie:

 

  • olej
  • cesnak
  • vajce na potretie

Leto bez langošov s cesnakom, kečupom a syrom  si mnohí nevieme ani predstaviť. Kúpaliskovú retro klasiku zbožňujú asi všetci. Kedykoľvek dostanete chuť na langoše, ale nechce sa vám v horúčavách vysmážať, vyskúšajte tieto vynikajúce „langošníky“.  Sú to chlebové posúchy pečené v rúre, ale chuťou sú na nerozoznanie od langošov.

Langoše pečené v rúre

Na recepte je skvelé aj to, že cesto nemusí vôbec kysnúť. Ak neveríte, stačí vyskúšať. Môžete ich pripraviť jednoducho, len s cesnakom a olejom, alebo so smotanovo – slaninkovou oblohou. V oboch prípadoch si určite pochutnáte.

Postup
  1. Zo všetkých surovín na cesto vymiesime hladké  cesto:  droždie rozmiešame vo vlažnej vode a necháme rozpustiť. Medzitým si  múku premiesime so soľou, pridáme droždie s vodou a najemno nastrúhané zemiaky.
  2. Rúru si zohrejeme na 190  °C. Dva plechy na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a ten tiež pomastíme.
  3. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a roztiahneme na celú plochu plechu. Ak sa cesto lepí na prsty, namočte si ich do oleja, pôjde to jednoduchšie.
  4. Jeden posúch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ten po upečení potrieme cesnakovým olejom, prípadne ho môžeme podávať s kečupom a nastrúhaným syrom.
  5. Druhý potrieme kyslou smotanou, ktorú sme rozmiešali s 2 vajíčkami a ochutili soľou a mletým čiernym korením. Obložíme kúskami slaniny a cibuľou.
  6. Langošníky pečieme približne 30 -40 minút dozlata.
  7. Podávame teplé, samostatne, alebo ako prílohu k polievke.