Ľahké šaláty na leto stvorené – vyskúšajte náš špargľový

... ideálne na chvíle, kedy by to chcelo niečo ľahké.

Zdravé a ľahké šaláty sú tým najlepším obedom alebo aj večerou počas letných horúčav. Dôležité však je obsiahnuť v šaláte dostatok živín a dôležitých vitamínov, aby ste zahnali hlad. Náš špargľový šalát s orechami je skvelým príkladom. Nechajte sa inšpirovať.

Šalát so špargľou, špenátom, bazalkou a orechami

Máme tu pre vás skutočne originálny nápad na šalát. Špargľa obsahuje vácne éterické oleje, vylučuje toxické látky z tela, orechy zase disponujú rastlinnými bielkovinami a enzýmami, ktoré aktivujú látkovú výmenu. Táto kombinácia je skutočné plnohodnotným jedlom, za ktoré vám vaše telo poďakuje. Dochutíme cesnakom, parmezánom a je z toho dobrotka. Šaláty nemusia byť len nudné jedlo, do ktorého sa musíte nútiť.

Ingrediencie
  • 100g zelenej a uvarenej špargle
  • 100g mladých špenátových lístkov
  • 15g bazalky (3 stonky, posekané)
  • 40g orechov a zopár na dozdobenie
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • 20g hoblín parmezánu
  • ¼ citrónu
Postup
  1. Z orechov, oleja, cesnaku, soli a korenia si vymixujeme hladkú pastu.
  2. Uvarenú špargľu prekrojíme na štvrtiny a zmiešame so špenátom, bazalkou a orechovou pastou.
  3. Posypeme hoblinami parmezánu a orechami. Pokvapkáme citrónom.

Tip: Na prípravu pasty odporúčame kešu orechy. Ak vyskúšate tento tip, je možné že si takúto pastu budete robiť aj k iným jedlám, pretože je to skutočná delikatesa, ktorú často využívajú profesionálne kuchyne. Na šaláty však používajte kešu orechy vo vyššej kvalite. Cenovo prístupnejšie sú vlašské orechy, ktoré obsahujú tiež veľa vitamínov a podporujú váš mozog. Ak ich navyše máte zo záhrady, máte tento nutričný poklad zadarmo.

 

Vyskúšajte aj:

špenát
Jahodovo – špenátový šalát

 

 

 

Nechajte sa inšpirovať aj ďalšími našimi receptami pripravenými pre vás:

banánová roládapečené kurajogurtová krémová polievka

Fotograf, foodstylista, kuchár a publicista, venuje sa profesionálnemu aranžovaniu jedla a jeho fotografovaniu.