Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 100g zelenej a uvarenej špargle
  • 100g mladých špenátových lístkov
  • 15g bazalky (3 stonky, posekané)
  • 40g orechov a zopár na dozdobenie
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • 20g hoblín parmezánu
  • ¼ citrónu

Vrstva 1

Ľahké šaláty na leto stvorené – vyskúšajte náš špargľový

Miro Kubečka | 62 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
šaláty
Ingrediencie
  • 100g zelenej a uvarenej špargle
  • 100g mladých špenátových lístkov
  • 15g bazalky (3 stonky, posekané)
  • 40g orechov a zopár na dozdobenie
  • 5 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • 20g hoblín parmezánu
  • ¼ citrónu

Zdravé a ľahké šaláty sú tým najlepším obedom alebo aj večerou počas letných horúčav. Dôležité však je obsiahnuť v šaláte dostatok živín a dôležitých vitamínov, aby ste zahnali hlad. Náš špargľový šalát s orechami je skvelým príkladom. Nechajte sa inšpirovať.

Šalát so špargľou, špenátom, bazalkou a orechami

Máme tu pre vás skutočne originálny nápad na šalát. Špargľa obsahuje vácne éterické oleje, vylučuje toxické látky z tela, orechy zase disponujú rastlinnými bielkovinami a enzýmami, ktoré aktivujú látkovú výmenu. Táto kombinácia je skutočné plnohodnotným jedlom, za ktoré vám vaše telo poďakuje. Dochutíme cesnakom, parmezánom a je z toho dobrotka. Šaláty nemusia byť len nudné jedlo, do ktorého sa musíte nútiť.

Postup
  1. Z orechov, oleja, cesnaku, soli a korenia si vymixujeme hladkú pastu.
  2. Uvarenú špargľu prekrojíme na štvrtiny a zmiešame so špenátom, bazalkou a orechovou pastou.
  3. Posypeme hoblinami parmezánu a orechami. Pokvapkáme citrónom.

Tip: Na prípravu pasty odporúčame kešu orechy. Ak vyskúšate tento tip, je možné že si takúto pastu budete robiť aj k iným jedlám, pretože je to skutočná delikatesa, ktorú často využívajú profesionálne kuchyne. Na šaláty však používajte kešu orechy vo vyššej kvalite. Cenovo prístupnejšie sú vlašské orechy, ktoré obsahujú tiež veľa vitamínov a podporujú váš mozog. Ak ich navyše máte zo záhrady, máte tento nutričný poklad zadarmo.