Ľadová káva je v lete populárna, pretože vás osvieži dvakrát. Vyskúšajte ju podávať jednoducho a pritom veľmi efektne v podobe silnej chutnej kávy zamrazenej vo formičkách a doliatej čerstvým mliekom. A počuli ste už o Dalgona coffee? Recept je jednoduchý, vyšľaháme instantnú kávu s cukrom a horúcou vodou. Použite však šľahač a nadýchanosť kávovej peny vás ohromí.

Ľadová káva jednoducho a efektne u vás doma

Na ľadovú kávu:

  1. Obvyklým obľúbeným spôsobom si pripravíme dve silné espressá, alebo inú kávu. Kávu nalejeme do formičiek na ľad a dáme zamraziť.

  2. Kávu podávame efektne v podobe kociek ľadu, alebo ozdobných ľadov a zalejeme ju mliekom. Môžeme pridať aj slamky.

Na Dalgona coffee:

  1. Vo vyššej miske vhodnej na šľahanie zmiešame kávu s cukrom a horúcou vodou.
  2. Ručným metličkovým mixérom vyšľaháme do hustej a vysokej peny. Ide to rýchlo, čím dlhšie však šľaháme, tým bude pena pevnejšia.

  3. Do pohára nalejeme studené mlieko a navrstvíme kávovú penu. Podávame ihneď.