Náš tip:
Štipľavé kuracie stehienka
Kulinárium Redakcia | 63 receptov
- 1 kg malých kuracích stehien (spodných)
- 80 g cibule
- ½ čajovej lyžičky mletej červenej papriky
- ½ čajovej lyžičky práškového čili
- ½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
- 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandru
- olej na vyprážanie
- soľ
- mleté čierne korenie
Náš tip:
- Ak sú stehienka väčšie, narežte ich na mäsitejšom konci z jednej strany nožom až ku kosti – budú sa lepšie vyprážať.
Už len pri pomyslení na obľúbené kuracie stehienka, pálivé krídelká či prsíčka v omáčke mnohým z nás začnú tiecť slinky. Vychutnajte si vyprážanie a marinovanie, pretože kuracie mäso je skutočnou hviezdou v hitparáde mäsových jedál.
Kuracie krídelko alebo stehienko?
Tentoraz sme neodolali pokušeniu vyskúšať jeho street food verziu.
Postup:
- Ochuťte stehienka mletým čiernym korením a osoľte. Potom do nich starostlivo vklepte zmes mletej červenej papriky, čili a cesnaku. Nechajte tak 20-30 minút odležať.
- Na dno vhodnej panvice nalejte 1,5 až 2 cm oleja. Ubezpečte sa, že je dobre rozpálený, potom v ňom vypražte stehienka z obidvoch strán. Použite stredný plameň a vyprážajte, až kým stehná nebudú zlatočervené.
- Vyberte ich z panvice a poriadne z nich nechajte odkvapkať nadbytočný olej na papierovej kuchynskej utierke.
- Stehienka servírujte teplé, posypané nasekaným koriandrom a plátkami natenko nakrájanej cibule.