Pre 4 osoby: Kus kus:
Kuracie stehná s olivami a paradajkami
Cookučka | 113 receptov
Pre 4 osoby:
- 4 ks horné kuracie stehná (hľadajte v letáku BILLA)
- 4 PL olivový olej
- 1 zväzok mladej cibuľky
- 2 strapce cherry paradajok
- 150 g olív bez kôstky
- 250 ml paradajkový pretlak
Kus kus:
- 200 g kus kus
- 400 ml horúca voda / vývar
- ďalšie 4 PL olivový olej
- zelenina
- soľ, čerstvý majorán, sušený majorán, čierne korenie
Kuracie stehná s olivami a paradajkami vám prevoňajú kuchyňu letom. Je to rýchla, svieža a voňavá večera. Príloha v podobe dobre ochuteného kus kusu urýchli podávanie jedla.
Kuracie stehná s olivami pre milovníkov južanských chutí
-
Na rozohriatom oleji opečieme horné kuracie stehná.
-
Mäso vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme na väčšie kúsky nakrájané mladé cibuľky, olivy a paradajky.
-
Všetko krátko orestujeme a pridáme paradajkový pretlak. Potom vložíme späť kuracie stehná a bylinky ako majorán, alebo oregano.
-
Všetko spolu podusíme pod pokrievkou.
-
Kus kus zalejeme horúcou vodou, alebo zeleninovým vývarom a posolíme. Keď vsiakne tekutinu, pridáme olivový olej a nakrájané paradajky, vňať z cibuľky a bylinky a premiešame.
Pre viac skvelých receptov navštívte našu stránku receptykulinarium.sk.