Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 paprika, pokrájaná na prúžky cca 5 x 0,2 cm
  • 1 cuketa, pokrájaná na menšie kúsky
  • 70 g údenej slaniny, pokrájanej na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 cm póru, pokrájaný na kolieska cca 7 mm hrubé
  • 4 PL oleja
  • trocha rasce a tymiánu
  • soľ a korenie
  • 3 bobkové listy
  • 800 g šalátových zemiaky/“>zemiakov
  • petržlenová vňať na posypanie

Vrstva 1

Šťavnaté kuracie stehná na zelenine

Miro Kubečka | 62 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
kuracie stehná
Ingrediencie
  • 4 kuracie stehná (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 paprika, pokrájaná na prúžky cca 5 x 0,2 cm
  • 1 cuketa, pokrájaná na menšie kúsky
  • 70 g údenej slaniny, pokrájanej na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 10 cm póru, pokrájaný na kolieska cca 7 mm hrubé
  • 4 PL oleja
  • trocha rasce a tymiánu
  • soľ a korenie
  • 3 bobkové listy
  • 800 g šalátových zemiaky/“>zemiakov
  • petržlenová vňať na posypanie

Krídelko alebo stehienko? Tak sa pýtajú v klasickej francúzskej komédii. Tak tentokrát naše obľúbené kuracie stehienko – alebo mäso s rúčkou. Kuracie stehná sú šťavnaté a rýchlo hotové, k tomu pár chrumkavých zemiakov.

Šťavnaté kuracie stehná – rýchle a chutné pre veľkých aj malých

Postup
  1. V hrnci alebo na panvici s hrubším dnom opečieme na oleji slaninku, pór, cesnak a kuracie stehná.
  2. Keď sa mäsko zatiahne, pridáme papriku a cukety, koreniny a ak treba občas podlejeme troškou vody a dusíme pod pokrievkou.
  3. Zemiaky ošúpeme a pokrájame napríklad na pozdĺžne tvary a uvaríme ich v slanej vode s troškou rasce. Scedíme ich a opečieme na panvici.
  4. Podávame s kuracím stehnom a dusenou zeleninou.

kuracie stehná

Vedeli ste, že bylinky sa do jedla nepridávajú len kvôli chuti? Voľakedy koreniny boli natoľko cenené, že sa používali ako platidlo. Sú dokonalou kombináciou chutí, vôní, ale aj zdravia. Viac sa dozviete v našom článku Bylinky a korenie premenia vašu kuchyňu na alchymistickú dielňu.