Kuracie stehná na hrášku s fazuľkou a feniklom
Čas prípravy:
45 min
Čas varenia: 30 min
Ela Kaslu | 385 receptov
Ingrediencie
- 4 až 8 kuracích stehien, podľa veľkosti
- 1 ČL soli
- 1 ČL korenia
- 2 PL oleja
- 1 PL masla
- 6 šalotiek
- 1 až 2 fenikle
- 1 hlavička cesnaku
- 1 dcl bieleho vína
- 1 dcl vývaru
- 250 g hrášku
- 250 g fazuľky
Ako príloha:
- zemiaky
- maslo
Kuracie stehná na hrášku v letnom prevedení s voňavou a sviežou zeleninou a to všetko v jednom hrnci
Postup
- Kuracie stehná okoreníme a osolíme a na panvici si zohrejeme olej a maslo.
- Keď je olej s maslom rozohriaty, kuracie stehná opečieme z oboch strán do zlata.
- Vyberieme ich z hrnca a na chvíľu odložíme bokom.
- Ak treba pridáme viac oleja a orestujeme celé šalotky, nakrájaný fenikel a jednu celú zľahka ošúpanú a prepolenú hlavičku cesnaku. Všetko spolu orestujeme.
- Pridáme kuracie stehná, znovu zohrejeme a podlejeme vínom a kuracím vývarom.
- Prikrytý hrniec potom vložíme do rúry na cca 30 min na 200 stupňov Celzia.
- Vyberieme z rúry a pridáme hrášok a fazuľku a všetko spolu ešte podusíme do mäkka.
- Podávame s letnými zemiakmi s maslom. Tento recept podobne ako Kuracie prsia s kukuricou a krekrami, alebo Grilované kuracie prsia s cukinou a jogurtom sú ľahko stráviteľné bielkovinové jedlá vhodné aj po tréningu. Alebo atraktívne Kuracie špízy satay s arašídovým maslom a kokosom ako tanier plný chutných a zdravých bielkovín.