Kuracie soté so zeleninou ako blesková večera, tzv. „minútka“. Ak máte pocit, že počas pracovného týždňa je dobrá večera nad vaše sily, máme pre vás rýchly a jednoduchý recept na kuracie soté, ktorý sa vám určite bude hodiť. Zeleninu môžete variovať podľa sezóny, alebo zásob v chladničke, či v mrazničke.

Kuracie soté so zeleninou s ryžou alebo do tortilly

 

  1. Kuracie mäso pokrájame na malé rezančeky. V mise ku kuraciemu mäsu pridáme korenie, sójovú omáčku, premiešame a necháme chvíľu (pár minút) stáť pri izbovej teplote.
  2. Ryžu poriadne prepláchneme v sitku pod tečúcou studenou vodou a dáme variť do hrnca spolu s 900 ml studenej vody. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10-12 minút. Občas skontrolujeme.
  3. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky.
  4. Na rozpálenú wok panvicu nalejeme niekoľko kvapiek oleja a pridáme cibuľu. Opečieme ju len trochu na silnejšom ohni.
  5. Potom pridáme mäso a pečieme sprudka niekoľko minút. Keď je mäso tak akurát, nie príliš vysušené, pridáme zeleninu a ešte niekoľko minút varíme, kým sa mrazená zelenina rovnomerne neprehreje.
  6. Je načase ochutnať a dochutiť soľou a korením. Ak ste nadšenci chilli, môžete pridať aj to.
  7. Kuracie soté servírujeme s ryžou alebo mladými zemiakmi, či zemiakovým pyré. Vždy je fajn pridať šalát. Pre deti môže byť jednoduchý šalát zo strúhanej mrkvy.
  8. Ak vám mäsová zmes zostane aj na ďalší deň, môžete si ju vychutnať napríklad v tortille s trochou syra, listovým šalátom alebo inou zeleninou a majonézou. Bude to príjemná obmena hlavne pre tých, ktorí nemajú radi opakovania jedálnička. Dobrú chuť k večeri.
  9. Ak ste nepoužili kuracie mäso bez kosti, ale ste ho orezali z celej časti kuraťa a ostali vám kosti so zbytkom mäsa, pripravte si zároveň výborný kurací vývar. Obsahuj kolagén, ktorý ochráni vaše kĺby.