Kuracie soté s plackami a pažítkou

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 PL múky
  • 1 vajce
  • Soľ a pažítka
  • Kuracie prsia, alebo stehno nakrájané na soté
  • 4 šampiňóny
  • 4 cherry paradajky

  • Korenie a soľ
  • Ingrediencie

    Pre 2 osoby:

  • 2 PL múky
  • 1 vajce
  • Soľ a pažítka
  • Kuracie prsia, alebo stehno nakrájané na soté
  • 4 šampiňóny
  • 4 cherry paradajky

  • Korenie a soľ
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Kuracie soté so zemiakovými plackami má každý rád. Je to taká klasika, ktorú si radi občas dáme. Hlavne vtedy, keď sú placky maličké akurát do ruky a ochutené čerstvou pažítkou. Soté s čerstvými paradajkami má tiež sviežu a šťavnatú chuť.

    Kuracie soté s malými chrumkavými plackami presne do ruky

    Postup:

    1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme k ním múku, vajce a veľa na drobno nastrihanej, alebo nakrájanej pažítky. Zmes premiešame a menšie placky smažíme do chrumkava.

    2. Kuracie soté nakrájame a orestujeme 5 minút na oleji. Pridáme nakrájané paradajky a šampiňóny, soľ a korenie. Všetko spolu dusíme spolu ďalších 10 až 15 minút.

    3. Podávame s plackami, pažítkou a paradajkami.