Kuracie prsia sú obľúbené najmä u detí. S čerstvou zeleninou a kukuričným krekrom sú tieto kuracie prsia s kukuricou vhodné aj po športovom výkone.

Kuracie prsia s kukuricou vhodné aj pre športovcov

  1. Na oleji orestujeme mäso z oboch strán do zlatohneda a ochutíme grilovacím korením.

  2. Keď je mäso hotové, preložíme ho do nádoby vhodnej na zapekanie a prikryjeme alobalom. Dáme do rúry na cca 60 stupňov Celzia. Udržiavame teplé. Zabezpečíme tak, že kuracie prsia budú dostatočne tepelne pripravené a zároveň nebudú vysušené.

  3. Na rovnakej panvici vo výpeku orestujeme nakrájanú kápiu a kukuricu. Môžeme pridať obľúbené bylinky.

  4. Na záver pridáme maslo a premiešame spolu.

  5. Podávame s čerstvou rukolou a teplou maslovou kukuricou.

  6. Ako prílohu môžeme podávať kukuričné, či ryžové chlebíky, alebo len zeleninový šalát. Podobne môžete pripraviť aj ľahké a na bielkoviny bohaté Kuracie prsia s cukinou, mrkvou a jogurtom.