Kuracie prsia s ananásom sú pôvodne havajské jedlo. Táto exotická kombinácia však zdomácnela aj u nás, je dokonca veľmi obľúbená. Navyše je to nenáročné a jednoduché jedlo, s nádychom exotiky, ktoré zvládne každý. Najvhodnejšou prílohou je ryža.

Kuracie prsia s ananásom a ryžou sú viac klasika ako exotika

  1. Začneme s prípravou marinády na kuracie prsia. Ananásový džús zmiešame so sójovou omáčkou, kečupom, hnedým cukrom, olejom a medom, najlepšie v mixéri. Môžeme pridať aj cesnak. Cesnak tak nemusíme pretláčať a navyše nám marinádu vymixujeme do super hladka.
  2. Na doske si kuracie prsia očistíme, zbavíme prípadných chrupaviek, alebo blaniek a narežeme ich na jednej strane tak, aby po rozložení mali tvar srdca. Dbáme teda na to, aby boli rovnomerne hrubé po celej šírke. Vďaka tomu sa rovnomerne prepečú.
  3. Mäso potom zmiešame s marinádou a necháme odpočívať aspoň pol hodiny, najlepšie však cez noc.
  4. Ďalej sa vrhneme na ananás, ktorý očistíme a nakrájame na stredne hrubé plátky. Minimálne tak tenké, aby sa nám pekne prepiekli, ale zase nerozpadli pri manipulácii, cca 0,7 cm.
  5. Ako prílohu si dáme variť ryžu, ktorú varíme v pomere 1 diel ryže na 1,5 dielu kokosového mlieka doplneného vodou. Varíme na miernom ohni, zakryté pokrievkou 17 minút. Potom vypneme. Ryžu však môžeme pripraviť aj obvyklým spôsobom bez kokosového mlieka.
  6. Rozpálime gril alebo grilovaciu panvicu a opečieme na ňom ananás s trochou oleja, z oboch strán. Ak máme dosť miesta pridáme hneď aj kuracie prsia, u ktorých ale dbáme na dobu pečenia. Určite to bude trvať dlhšiu dobu než ananás.
  7. Grilované kuracie prsia servírujeme s ananásom a kokosovou ryžou, ozdobené čerstvým koriandrom. Dobrú chuť.