Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 1 kg kuracích pečienok
  • olivový olej
  • 1 lyžica masla
  • 2 malé cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka bieleho vína
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 lyžičky sušeného tymianu
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • Soľ, korenie a čerstvá petržlenová vňať

Vrstva 1

Kuracie pečienky na víne so smotanou

Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 15 min

Svetlana Mravcová | 259 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Kuracie pecienky na bielom vine
Ingrediencie
  • 1 kg kuracích pečienok
  • olivový olej
  • 1 lyžica masla
  • 2 malé cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka bieleho vína
  • 1 smotana na šľahanie
  • 2 lyžičky sušeného tymianu
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • Soľ, korenie a čerstvá petržlenová vňať

Kuracie pečienky na víne dochutené smotanou sú delikatesa. Tento rýchly recept je navyše plný železa a vitamínu B12. Ak teda máte radi pečienky, doprajte si ich aspoň dvakrát mesačne.

Kuracie pečienky na víne s krémovou smotanovou omáčkou

Postup:

  1. Začnime pečeňou, ktorú nemusíme po vybratí z obalu, ako každé mäso umývať, ale musíme ju nožom zbaviť bielych častí. V konečnom dôsledku sú síce jedlé, ale veľakrát kazia skvelý zážitok z jedla práve svojou konzistenciou. Pečeň nakrájame na väčšie kúsky.
  2. Cibuľu ďalej olúpeme a nakrájame na jemno. Cesnak tiež olúpeme a odložíme nabok.
  3. V hlbšej nepriľnavej panvici rozpustíme lyžicu masla s trochou olivového oleja. Keď je maslo rozpustené, pridáme cibuľku a na miernom ohni ju opekáme do zlatista.
  4. Pridáme nakrájanú pečeň, korenie, tymián, cesnak a opekáme niekoľko minút, kým sa nám pečeň nebude zdať opečená zo všetkých strán.
  5. Ďalej prilejeme biele víno a 3-4 minúty za stáleho miešania varíme, kým sa alkohol úplne neodparí.
  6. Po niekoľkých minútach už len prilejeme smotanu na šľahanie, trochu soli, dobre premiešame a počkáme, až zmes začne bublať. Varíme takto ešte asi 2 minúty, až sa všetky chute dokonale spoja a prípadne ešte po ochutnaní dochutíme soľou, alebo korením.
  7. Hotovú omáčku podávame s posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvým pečivom, alebo napríklad s ryžou.