Kuracie pečienky na víne dochutené smotanou sú delikatesa. Tento rýchly recept je navyše plný železa a vitamínu B12. Ak teda máte radi pečienky, doprajte si ich aspoň dvakrát mesačne.

Kuracie pečienky na víne s krémovou smotanovou omáčkou

  1. Začnime pečeňou, ktorú nemusíme po vybratí z obalu, ako každé mäso umývať, ale musíme ju nožom zbaviť bielych častí. V konečnom dôsledku sú síce jedlé, ale veľakrát kazia skvelý zážitok z jedla práve svojou konzistenciou. Pečeň nakrájame na väčšie kúsky.
  2. Cibuľu ďalej olúpeme a nakrájame na jemno. Cesnak tiež olúpeme a odložíme nabok.
  3. V hlbšej nepriľnavej panvici rozpustíme lyžicu masla s trochou olivového oleja. Keď je maslo rozpustené, pridáme cibuľku a na miernom ohni ju opekáme do zlatista.
  4. Pridáme nakrájanú pečeň, korenie, tymián, cesnak a opekáme niekoľko minút, kým sa nám pečeň nebude zdať opečená zo všetkých strán.
  5. Ďalej prilejeme biele víno a 3-4 minúty za stáleho miešania varíme, kým sa alkohol úplne neodparí.
  6. Po niekoľkých minútach už len prilejeme smotanu na šľahanie, trochu soli, dobre premiešame a počkáme, až zmes začne bublať. Varíme takto ešte asi 2 minúty, až sa všetky chute dokonale spoja a prípadne ešte po ochutnaní dochutíme soľou, alebo korením.
  7. Hotovú omáčku podávame s posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a čerstvým pečivom, alebo napríklad s ryžou.