Mamičky vedia, že zavďačiť sa niekoľkým deťom naraz je vždy bojová úloha. Kuracie medailónky sú vhodné pre všetky deti, pretože dobré mäsko so šťavičkou a ryžou máme radi všetci. Mrkvu podľa nálady môžete zameniť napríklad za hrášok, alebo kukuricu a hneď máte niekoľko nápadov na obed alebo večeru.

 

Kuracie medailónky s mrkvou pre deti

 

  1. Začneme s prípravou ryže. Jeden hrnček ryže odmeriame a cez jemné sitko ju dôkladne premyjeme. Do hrnca dáme ryžu a zalejeme ju dvomi hrnčekmi studenej vody. Takto ju dáme s pokrývkou variť na mierny oheň. Pridáme trochu soli. Záleží od veku dieťaťa.
  2. Počas varenia priebežne sledujeme a keď sa väčšina vody odparí, môžeme ryžu vypnúť a prikrytú ju nechať dôjsť. Ryža vsiakne zvyšnú vodu do seba. Tesne pred servírovaním ju ešte vareškou premiešame. Pokiaľ chceme z ryže tvarovať ornamenty tento krok samozrejme vynecháme, ryža zostane ešte ľahko lepivá. Môžeme ju podávať napríklad v tvare úhľadných kôpok, ktoré jednoducho vytvoríme pomocou naberačky, ktorú sme pred tým namočili do vody, aby sa nám ryža dala pekne vyklopiť.
  3. Kuracie prsia zbavíme nepekných častí a blán. Následne ich nakrájame na šikmo na tenšie medailóniky. Tie potom zľahka osolíme, najlepšie morskou soľou. Kuracie mäsko použijeme kvalitné napríklad značky m . Kuracie rezne môžeme ešte jemne naklepať. Bude postačovať aj opakom, teda neostrou časťou noža.
  4. Mrkvu umyjeme, olúpeme a nakrájame na malé kúsky.
  5. Konečná príprava je už potom celkom jednoduchá, na rozpustenom masle opečieme medailóniky z oboch strán zľahka do zlatista, potom pridáme nakrájanú mrkvu spolu s kuracím vývarom a ešte chvíľu varíme. Do mäkka varíme iba ak budú pokrm konzumovať najmenšie deti. Pokiaľ varíme pre deti staršie, zvolíme variant varenia do polomäkka. Snažíme sa totiž zachovať čo najviac vitamínov.
  6. Keď je pokrm hotový je už len na vás, ako sa so servírovaním pohráte. Ja napríklad za pomoci morskej riasy tvarujem na ryžu rôzne medvedíky alebo lienky. Aby vám ryža držala tvar, môžete použiť napríklad kuchynskú fóliu, alebo obyčajný hrnček, či naberačku. Nezabudnite, že pokiaľ sa šťava z mäsa dotkne vášho ryžového výtvoru, začne do seba tekutinu naťahovať a tak sa aj rozpadať, servírujte rýchlo. Dobrú chuť, deti.