Kuracie fajitas je perfektne dochutené a šťavnaté v mäso v placke, pikantné guacamole a farebná paradajková salsa. Je to parádny tip na letné víkendové varenie! Vyskúšajte si recept na výborné fajitas v tortilových plackách.

Kuracie fajitas, pikantné guacamole a paradajková salsa

  1. Kuracie mäso si nakrájame na tenké rezance a premiešame s pár lyžicami oleja a zmesou všetkých korenín na fajitas. Koreniny pozostávajú ideálne zo sladkej mletej papriky, údenej papriky, sušeného cesnaku, čili alebo kajenského korenia, oregana, mletého koriandru, rímskej rasce, cukru, kukuričného škrobu, lyžičky soli a pol lyžičky mletého čierneho korenia. Ak nám z tohoto niečo nechutí, jednoducho vynechajte.
  2. Kuracie mäso z koreninami zakryjeme a dáme do chladničky marinovať, minimálne pol hodinu ale najlepšie pár hodín.
  3. Zrelé avokádo, prerežeme na polovičku, opačným pokrútením prepolíme. Vyberieme kôstku a lyžičkou vylúpneme dužinu. Rozpučíme ju v miske vidličkou, ochutíme limetkovou šťavou, soľou a korením, Pridáme aj nasekanú čili papričku, nadrobno nakrájané paradajky a koriander. Všetko spolu dobre premiešame a vychladíme v miske v chladničke.
  4. Na paradajkovú salsu premiešame nakrájané farebné paradajky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, ochutíme octom, olejom, soľou a korením. necháme v chladničke chvíľu odstáť.
  5. Cibuľu a farebné papriky očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  6. Na nepriľnavej panvici opečieme na kvapke oleja marinované mäso do zlata z každej strany.
  7. Na opekanie stačí naozaj málo oleja, pretože sme ho pridávali aj do marinády na kura. Keď je hotové, preložíme ho na tanier a do panvice dáme cibuľu a nakrájané papriky. Opekáme spolu do chrumkava a do mäkka. Potom pridáme kuracie mäso a všetko spolu ešte pár minút prehrejeme. Ak treba podlejeme troškou vody a prevaríme.
  8. Tortily trochu zohrejeme v rúre alebo na rozohriatej panvici. Naplníme mäsom a podávame s kyslou smotanou, guacamole a paradajkovou salsou.
  9. Recept na fajitas je tradičný mexický recept podávaný v tortilách. Predovšetkým v lete s farebnými paprikami, avokádovým guacamile a lyžicou vychladenej kyslej smotany je to veľmi chutný recept.