Kuracie Burrito je u nás doma prekvapivo veľmi obľúbený recept. Asi preto, že si v ňom každý nájde čo má rád 🙂 Môžete ho pripraviť klasicky zabalené v placke, alebo využite náš tip na jednoduchú Burrito misku.

Kuracie Burrito v miske

  1. Mäso je najlepšie naložiť do marinády ešte večer vopred, ale nebojte, pokiaľ nie je čas na zvyšok, môžete sa na to vrhnúť hneď. Jednoducho všetky suroviny na marinádu zmiešajte spoločne s kuracími prsiami, ktoré ešte pred tým rozrežete do väčšieho srdcového tvaru, viď foto. Namarinované prsia potom podľa možnosti nechajte v chladničke chvíľu odstáť.

  2. Medzitým si pripravíme salsu. Paradajky, cibuľu a koriander nakrájame na menšie kúsky, zmiešame a zalejeme šťavou z limetky, prípadne dosolíme podľa chuti.

  3. Pripravíme si tiež hnedú ryžu podľa postupu na obale. V prípade, že uprednostňujete inú ryžu, pripravte si vami zvolenú.

  4. Keď máme väčšinu surovín pripravenú, pusťme sa do opekania kuracích pŕs, na grilovacej panvici si rozpálime trochu olivového oleja a na ňu potom marinované prsia položíme. Opekáme z oboch strán po dobu niekoľkých minút do zlatista. Keď sú prsia hotové, ešte chvíľu ich necháme odpočívať, kým ich konečne nakrájame na tenké pásky a môžeme podávať.

  5. Základ, teda dno bude tvoriť uvarená hnedá ryža, navrch pridáme akýkoľvek typ zeleného šalátu (natrhané na menšie kusy), kukurica, fazuľa, kuracie mäso, guacamole, paradajková salsa. Môžeme ešte ozdobiť limetkou a môžeme servírovať.

  6. Do misky môžete pridať aj na sucho opečenú a prepolenú Burrito placku.

  7. Tradične sa toto jedlo podáva s Guacamole, ktoré je na prípravu tiež jednoduché. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro, vylúpneme ho za pomoci polievkovej lyžice zo šupky a v miske vidličkou podlavíme. Pridáme k nemu trochu soli, limetkovej šťavy a koriandrovú vňať s chilli. Samozrejme ochutnávame a chilli alebo soľ pridávame podľa toho.

Kuracie Burrito inak

Samozrejme nie vždy sa musíte držať receptu. Druhy zeleniny a ryže môžete obmieňať podľa toho, čo je doma v chladničke.