Kurací Stroganov so smotanou a šampiňónmi

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 Kyslá smotana
  • trocha kuracieho vývaru
  • soľ, korenie
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 1 balenie cestovín papardelle
  • Ingrediencie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 Kyslá smotana
  • trocha kuracieho vývaru
  • soľ, korenie
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 1 balenie cestovín papardelle
  • Nutričné hodnoty

    Billa

    Kurací Stroganov je recept ušitý presne na mieru počas pracovného týždňa. Zaberie naozaj 15 až 30 minút a napriek tomu je to plnohodnotné jedlo. Kuracie mäsko, šampiňóny a smotana tvoria základ a sú skvelá kombinácia.

    Kurací Stroganov so smotanou chutí s cestovinou, haluškami aj ryžou

    Postup:

    1. Recept je veľmi jednoduchý, aby sme čas využili naozaj dobre, začneme tým, že dáme na sporák priviesť do varu hrniec plný vody s trochou soli. Kým sa bude voda hriať, postaráme sa o zvyšok.
    2. Olúpeme a nakrájame cibuľu aj cesnak na jemno. Kuracie prsia tiež nakrájame, menšie kúsky budú skvele vyhovovať našim cestovinám.
    3. Čerstvé šampiňóny nemusíme umývať len ich pozdĺžne nakrájame na prúžky.
    4. Vo väčšej panvici alebo menšom hrnci rozpustíme 1 lyžicu masla a na ňom opečieme šampiňóny dozlata. Keď sú hotové z hrnca ich vyberieme.
    5. Ďalej pridáme druhú lyžicu masla, cibuľu aj cesnak. Chvíľku restujeme. Keď sa farba cibule začne meniť na zlatistú, pridáme nakrájané mäso a restujeme, kým nie je mäso orestované zo všetkých strán. Počas restovania pridáme trochu soli, korenia, červenú papriku a trochu koncentrovaného kuracieho vývaru.
    6. Ďalej ešte pridáme lyžičku dijonskej horčice a nakoniec celý téglik kyslej smotany. Všetko dobre premiešame, stiahneme plameň na menší a hrniec prikrytý pokrievkou necháme cca 5 minút ešte variť. Samozrejme občas skontrolujeme a premiešame.
    7. Cestoviny uvaríme podľa návodu a pridáme do omáčky v hrnci, môžeme použiť trochu (pár lyžíc) vody z cestovín, ak sa nám zmes zdá až príliš suchá.