Kuracie prsia Caprese

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 8 ks sušených paradajok
  • v oleji

  • 1 mozzarella – použite radšej tvrdšiu, vhodnú napr. na pizzu, klasická “gulička” by sa vám mohla pri pečení roztiecť
  • 4 lyžice bazalkového pesta
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • Na salsu:

  • 1 malá červená cibuľa
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • čierne korenie
  • čili korenie
  • olivový olej
  • iínny ocot alebo balsamico
  • Na prílohu:

    Ingrediencie

    Na 4 porcie:

  • 8 ks sušených paradajok
  • v oleji

  • 1 mozzarella – použite radšej tvrdšiu, vhodnú napr. na pizzu, klasická “gulička” by sa vám mohla pri pečení roztiecť
  • 4 lyžice bazalkového pesta
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • Na salsu:

  • 1 malá červená cibuľa
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ
  • čierne korenie
  • čili korenie
  • olivový olej
  • iínny ocot alebo balsamico
  • Na prílohu:

    Nutričné hodnoty

    Billa

    Jemné kuracie mäso sme ochutili bazalkovým pestom a ako doplnok pripravili pikantnú paradajkovú salsu. Všetko sa robí na jednom plechu, takže ušetríte kopec špinavého riadu. Nemusíte sa viac trápiť opekaním mäsa na panvici.

    Rýchle, chutné, takmer letné jedlo z jedného plechu

    Postup:

    1. Kuracie prsia očistíme a pozdĺžne nakrojíme, aby sme dostali väčšie pláty mäsa. Tie potom cez fóliou naklepeme ale dávame pozor, aby sme mäso nepotrhali.
    2. Z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
    3. Každý plátok mäsa potrieme lyžicou pesta a poukladáme kúsky mozzarelly a po 2 sušené paradajky. Môžeme ešte posypať čerstvou bazalkou.
    4. Plátok mäsa zavinieme tak, aby bola náplň v strede. Takto zabalené roládky potrieme olivovým olejom a zabalíme do 2 vrstiev alobalu a konce zahneme, aby nám nevytiekla šťava.
    5. Rúru zohrejeme na 200 °C. Do väčšieho plechu nakrájame ošúpané zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky rozmarínu, rascu a pokvapkáme olejom. Premiešame a dáme spolu s kúskami mäsa v alobale piecť do vyhriatej rúry.
    6. Pečieme 50 minút až hodinu, pred koncom pečenia môžeme alobal odstrániť a mäso zapiecť do ružova, ale nie je to nutné.
    7. Mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a paradajkovou salsou.
    8. Salsu pripravíme tak, že cherry paradajky nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, najemno nasekanú cibuľu, vínny ocot a nasekanú bazalku. Premiešame. Pre pikantejšiu salsu pridáme štipku drveného čili.