4 porcie: Na salsu: Príloha :
Kuracie prsia Caprese
Ela Kaslu | 385 receptov
4 porcie:
- 4 ks kuracích pŕs
- 8 ks sušených paradajok v oleji
- 1 mozzarella – použite radšej tvrdšiu, vhodnú napr. na pizzu, klasická “gulička” by sa vám mohla pri pečení roztiecť
- 4 lyžice bazalkového pesta
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
Na salsu:
- 250 g cherry paradajok
- 1 malá červená cibuľa
- hrsť čerstvej bazalky
- soľ
- čierne korenie
- čili korenie
- olivový olej
- iínny ocot alebo balsamico
Príloha :
Jemné kuracie mäso sme ochutili bazalkovým pestom a ako doplnok pripravili pikantnú paradajkovú salsu. Všetko sa robí na jednom plechu, takže ušetríte kopec špinavého riadu. Nemusíte sa viac trápiť opekaním mäsa na panvici.
Rýchle, chutné, takmer letné jedlo z jedného plechu
-
Kuracie prsia očistíme a pozdĺžne nakrojíme, aby sme dostali väčšie pláty mäsa. Tie potom cez fóliou naklepeme ale dávame pozor, aby sme mäso nepotrhali.
-
Z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
-
Každý plátok mäsa potrieme lyžicou pesta a poukladáme kúsky mozzarelly a po 2 sušené paradajky. Môžeme ešte posypať čerstvou bazalkou.
-
Plátok mäsa zavinieme tak, aby bola náplň v strede. Takto zabalené roládky potrieme olivovým olejom a zabalíme do 2 vrstiev alobalu a konce zahneme, aby nám nevytiekla šťava.
-
Rúru zohrejeme na 200 °C. Do väčšieho plechu nakrájame ošúpané zemiaky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky rozmarínu, rascu a pokvapkáme olejom. Premiešame a dáme spolu s kúskami mäsa v alobale piecť do vyhriatej rúry.
-
Pečieme 50 minút až hodinu, pred koncom pečenia môžeme alobal odstrániť a mäso zapiecť do ružova, ale nie je to nutné.
-
Mäso nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a paradajkovou salsou.
-
Salsu pripravíme tak, že cherry paradajky nakrájame na malé kocky a vložíme do misky. Osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, najemno nasekanú cibuľu, vínny ocot a nasekanú bazalku. Premiešame. Pre pikantejšiu salsu pridáme štipku drveného čili.