Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 4 kuracie štvrte (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 mrkvy
  • 2-3 koreňové petržleny
  • 1 malý zeler
  • 2 červené cibule
  • Hrsť sušených brusníc
  • 1 lyžička sušených borievok
  • Bobkový list
  • Štipka sušeného tymianu
  • Nové korenie
  • 50 g masla
  • Soľ, mleté čierne korenie a mletá červená paprika

Vrstva 1

Kura na poľovnícky spôsob s koreňovou zeleninou

Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 60 min

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Kura na poľovnícky spôsob
Ingrediencie
  • 4 kuracie štvrte (hľadajte v letáku BILLA)
  • 4 mrkvy
  • 2-3 koreňové petržleny
  • 1 malý zeler
  • 2 červené cibule
  • Hrsť sušených brusníc
  • 1 lyžička sušených borievok
  • Bobkový list
  • Štipka sušeného tymianu
  • Nové korenie
  • 50 g masla
  • Soľ, mleté čierne korenie a mletá červená paprika

Kura na poľovnícky spôsob s koreňovou zeleninou a borievkami pripomína chuťou obľúbenú sviečkovú omáčku. Má jesenné farby a bude vám celkom iste chutiť s pečenými zemiakmi, ryžou alebo aj cestovinou. 

Kura na poľovnícky spôsob s koreňovou zeleninou, brusnicami a borievkami

  1. Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Kuracie štvrte osolíme, okoreníme a potrieme paprikou.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky, cibuľu ošúpeme a rozkrojíme na štvrtinky. Všetku zeleninu dáme do pekáča, jemne posolíme a okoreníme čiernym korením a paprikou. Pokvapkáme troškou oleja a rukami premiešame, aby sa všetko obalilo koreninami. Pridáme sušené brusnice, borievky, bobkový list, tymián a nové korenie.
  3. Na zeleninu položíme kuracie štvrte a na každý kúsok mäsa položíme veľký plátok masla.
  4. odlejeme troškou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme zakryté alobalom, najskôr ½ hodinu, potom teplotu znížime na 180 °C, odokryjeme a dopekáme ďalšiu ½ hodinu až hodinu až kým nie je mäso prepečené a zlaté a zelenina mäkká.
  5. Priebežne mäso potierame výpekom. Podávame s dusenou ryžou s petržlenovou vňaťou alebo s pečenými zemiakmi.