Máte radi kurací paprikáš, ale nejete ho, pretože vám prekáža „rozoberanie“ mäsa od kosti v omáčke? Mne  áno! A preto paprikáš (hoci  mi veľmi chutí) takmer vôbec nevarím. Nedávno som ale našla spôsob ako pripraviť lahodné kura na paprike bez otravnej kože a kostí.  Jednoducho som nahradila celé kuracie štvrte vykostenými kuracími stehnami. Odvtedy pripravujem paprikáš len takto, v jednoduchšej a rýchlejšej verzii (mäso nakrájané na menšie kúsky sa rýchlejšie uvarí)  a musím povedať , že táto príprava jedlu na chuti vôbec neuberie. Práve naopak, použitím správnych byliniek a dobrého vývaru vám možno zachutí ešte viac ako ten klasický 😉 takže, vyskúšate?

Kura na paprike bez kostí a kože

Tip: ak chcte mať omáčku úplne hladkú, a bez korenia,  pred  zahustením smotanou  z nej vyberte mäso, omáčku preceďte, vložte mäso späť a pokračujte podľa receptu.

Postup
  1. Kuracie mäso očistíme od nechcených častí  a nakrájame na väčšie kúsky.  Vložíme do misky a zaprášime mletou červenou paprikou, pálivou paprikou, osolíme a okoreníme.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle a oleji do sklovita spolu s tymianom, bobkovým listom a novým korením.
  3. Pridáme kúsky mäsa a opečieme z každej strany, aby sa zatiahlo. Podlejeme vývarom, privedieme k varu, zakryjeme  a dusíme na slabom ohni domäkka.
  4. V šľahačkovej smotane rozhabarkujeme hladkú múku a pomaly prilejeme k mäsu. Ak sa bojíte, že v smotane zostali hrudky múky, môžete smotanu preliať do hrnca cez sitko.
  5. Povaríme približne 5-8 minút a nakoniec do omáčky zamiešame kyslú smotanu. Ešte minútku prehrejeme  a odstavíme.  Ochutnáme, prípadne dochutíme soľou a korením.
  6. Kura na paprike podávame s haluškami alebo uvarenými cestovinami, posypané čerstvou pažítkou.