Kukuricový šalát na štýl Tex-Mex
... tento šalát musíte ešte toto leto skúsiť
Ingrediencie
Pre 4 osoby:
- 6 väčších kukuričných klasov
- 2 zväzky jarnej cibuľky
- 2 veľké žlté alebo farebné papriky
- 200 g fazuľkových luskov
- 2 balenia syra Halloumi
- Balenie pšeničných alebo kukuričných tortíl
- Soľ, olivový olej, mleté čierne korenie
- Limetka a petržlenová vňať na podávanie
Na zálievku:
- Šťava z 1 limetky
- Olivový olej extra panenský cca 50 ml
- ½ lyžičky dijonskej horčice
- ½ lyžičky tekutého medu
- ½ lyžičky čili vločiek
- Soľ a mleté čierne korenie

Kukuricový šalát s grilovaným syrom Halloumi zožal u nás doma skutočne veľký úspech. Originálny, letný a hlavne veľmi rýchlo pripravený. A aj keď je bez mäsa, je veľmi sýty.
Kukuricový šalát z grilu inšpirovaný mexickými chuťami
- Syr halloumi si nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
- Z papriky odstránime semienka a nakrájame na veľké kúsky.
- Zelené fazuľky očistíme a uvaríme v osolenej vode al dente, tak aby boli chrumkavé (približne 8-10 minút). Scedíme a schladíme ľadovou vodou.
- Na grile opečieme do zlata celé klasy kukurice, papriku, syr halloumi a jarnú cibuľku. Všetko vopred jemne potrieme olejom.
- Medzitým si suroviny na zálievku dáme do malého pohárika, uzatvoríme a pretrasieme – premiešame.
- Na záver si na gril dáme opiecť tortily z každej strany, trvá to len pár sekúnd. Odložíme a potom rozkrájame na dieliky.
- Zo 4 upečených kukuričných klasov ostrým nožom orežeme zrniečka a odložíme bokom. Zvyšné dva klasy rozkrojíme na 2 časti.
- Na taniere rozdelíme kúsky syra halloumi, pridáme girlované papriky, zelenú fazuľku, kukuričné zrniečka a jarné cibulľky. Tie sú po ugrilovaní vynikajúce, sladučké a krehké.
- Všetko jemne premiešame, prelejeme zálievkou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávame so zvyšnou kukuricou, kúskami limetky a chrumkavými kúskami tortíl.
Súvisiace recepty

Smotanový perkelt z cíceru s kolienkami
Čas prípravy: 15 min
Čas varenia: 10 min

Pečená zelenina a zemiaková kaša
Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 30 min

Šišky zo zemiakového cesta sladké aj slané
Čas prípravy: 90 min
Čas varenia: 10 min

Domáce ňoky s pestom a orechami
Čas prípravy: 60 min
Čas varenia: 31 min

Marocká šošovica s mrkvou a korením
Čas prípravy: 40 min
Čas varenia: 30 min

Rybie filé na masle a krémová citrónová omáčka
Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min