Kukuricový šalát s grilovaným syrom Halloumi zožal u nás doma skutočne veľký úspech. Originálny, letný a hlavne veľmi rýchlo pripravený. A aj keď je bez mäsa, je veľmi sýty.

Kukuricový šalát z grilu inšpirovaný mexickými chuťami

  1. Syr halloumi si nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
  2. Z papriky odstránime semienka a nakrájame na veľké kúsky.
  3. Zelené fazuľky očistíme a uvaríme v osolenej vode al dente, tak aby boli chrumkavé (približne 8-10 minút). Scedíme a schladíme ľadovou vodou.
  4. Na grile opečieme do zlata celé klasy kukurice, papriku, syr halloumi a jarnú cibuľku. Všetko vopred jemne potrieme olejom.
  5. Medzitým si suroviny na zálievku dáme do malého pohárika, uzatvoríme a pretrasieme – premiešame.
  6. Na záver si na gril dáme opiecť tortily z každej strany, trvá to len pár sekúnd. Odložíme a potom rozkrájame na dieliky.
  7. Zo 4 upečených kukuričných klasov ostrým nožom orežeme zrniečka a odložíme bokom. Zvyšné dva klasy rozkrojíme na 2 časti.
  8. Na taniere rozdelíme kúsky syra halloumi, pridáme girlované papriky, zelenú fazuľku, kukuričné zrniečka a jarné cibulľky. Tie sú po ugrilovaní vynikajúce, sladučké a krehké.
  9. Všetko jemne premiešame, prelejeme zálievkou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
  10. Podávame so zvyšnou kukuricou, kúskami limetky a chrumkavými kúskami tortíl.