Kukuricový šalát na štýl Tex-Mex

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

  • 200 g fazuľkových luskov
  • 2 balenia syra halloumi
  • Balenie pšeničných alebo kukuričných tortíl
  • Soľ, olivový olej, mleté čierne korenie
  • Limetka a petržlenová vňať na podávanie
  • Na zálievku:

    • Šťava z 1 limetky
    • Olivový olej extra panenský cca 50 ml
    • ½ lyžičky dijonskej horčice
    • ½ lyžičky tekutého medu
  • ½ lyžičky čili vločiek
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Ingrediencie

    Pre 4 osoby:

  • 200 g fazuľkových luskov
  • 2 balenia syra halloumi
  • Balenie pšeničných alebo kukuričných tortíl
  • Soľ, olivový olej, mleté čierne korenie
  • Limetka a petržlenová vňať na podávanie
  • Na zálievku:

    • Šťava z 1 limetky
    • Olivový olej extra panenský cca 50 ml
    • ½ lyžičky dijonskej horčice
    • ½ lyžičky tekutého medu
  • ½ lyžičky čili vločiek
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Kukuricový šalát s grilovaným syrom halloumi zožal u nás doma skutočne veľký úspech. Originálny, letný a hlavne veľmi rýchlo pripravený. A aj keď je bez mäsa, je veľmi sýty.

    Kukuricový šalát z grilu inšpirovaný mexickými chuťami

    Postup:

    1. Syr halloumi si nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
    2. Z papriky odstránime semienka a nakrájame na veľké kúsky.
    3. Zelené fazuľky očistíme a uvaríme v osolenej vode al dente, tak aby boli chrumkavé (približne 8-10 minút). Scedíme a schladíme ľadovou vodou.
    4. Na grile opečieme do zlata celé klasy kukurice, papriku, syr halloumi a jarnú cibuľku. Všetko vopred jemne potrieme olejom.
    5. Medzitým si suroviny na zálievku dáme do malého pohárika, uzatvoríme a pretrasieme – premiešame.
    6. Na záver si na gril dáme opiecť tortilly z každej strany, trvá to len pár sekúnd. Odložíme a potom rozkrájame na dieliky.
    7. Zo 4 upečených kukuričných klasov ostrým nožom orežeme zrniečka a odložíme bokom. Zvyšné dva klasy rozkrojíme na 2 časti.
    8. Na taniere rozdelíme kúsky syra halloumi, pridáme grilované papriky, zelenú fazuľku, kukuričné zrniečka a jarné cibuľky. Tie sú po ugrilovaní vynikajúce, sladučké a krehké.
    9. Všetko jemne premiešame, prelejeme zálievkou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
    10. Podávame so zvyšnou kukuricou, kúskami limetky a chrumkavými kúskami tortíl.