Krupicový nákyp s marhuľami

... jedlo z krupice nemusí byť len kaša.

Priznajte sa, kto z vás aj v dospelosti stále miluje chuť a vôňu krupice. Vyskúšajte si ju tentokrát pripraviť netradične – ako pečený krupicový nákyp s marhuľami.

Nákyp nemusí byť len z ryže

Ingrediencie
  • 80 g detskej krupice
  • 300 ml mlieka
  • 180 g 33 % šľahačkovej smotany
  • 1 balenie vanilínového cukru
  • 120 g trstinového cukru
  • 1 limetka
  • 3 vajcia
  • 1 pohár marhuľového kompótu
  • mandľové lupienky
  • maslo a strúhanka
Postup
  1. Zapekaciu misu vymastite maslom a vysypte strúhankou.
  2. Krupicu zmiešajte s mliekom a 1 polievkovou lyžicou cukru, priveďte do varu a za stálehomiešania povarte 4-5 minút.
  3. Oddeľte bielky od žĺtkov, z bielkov a cukru vyšľahajte krémový sneh.
  4. Do vlažnej kaše vmiešajte žĺtky zmiešané s limetkovou šťavou a postupne pridávajte sneh. Zmes vylejte do zapekacej misy, poukladajte odkvapkané ovocie a posypte mandľovými lupienkami.
  5. Pečte do zlatista 30-40 minút pri 160 stupňoch. Pred servírovaním krupicový nákyp, resp. jednotlivé porcie prelejte šťavou z kompótu a poprášte cukrom.

 

Tento a viac skvelých receptov, rád a nápadov nájdete v novom jarnom Kulináriu, ktorý si môžete zakúpiť v predajniach Billa.

kulinárium Billa

Ďalšie recepty z jarného časopisu Kulinárium:

 

Nechajte sa inšpirovať aj ďalšími našimi receptami pripravenými pre vás:

banánová roládapečené kurajogurtová krémová polievka

Našou úlohou je vyberať a zásobovať vás chutnými receptami, ktoré si ľahko pripravíte predovšetkým z čerstvých potravín dostupných v ponuke Billa.