Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Krkovička na čiernom pive:

  • 800 g bravčovej krkovičky na plátky (hľadajte v letáku BILLA)
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky
  • ¼ hrnčeka balzamikového octu
  • ½ hrnčeka Guiness piva (extra stout), alebo vaše obľúbené čierne pivo
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 lyžička korenia
  • 2 lyžičky soli

Vrstva 1

Krkovička na tmavom pive so zemiakovými „ňokmi“

Čas prípravy: 30 min
Čas varenia: 15 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Krkovicka na pive
Ingrediencie

Krkovička na čiernom pive:

  • 800 g bravčovej krkovičky na plátky (hľadajte v letáku BILLA)
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • 2 lyžice worchestrovej omáčky
  • ¼ hrnčeka balzamikového octu
  • ½ hrnčeka Guiness piva (extra stout), alebo vaše obľúbené čierne pivo
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 lyžička korenia
  • 2 lyžičky soli

Krkovička na tmavom pive nie je len chalupárska a chlapská záležitosť. Je to skvelý tip aj na víkendový obed. My sme zvolili chutnú kombináciu s tmavým Guinessom.

Krkovička na tmavom pive ako jesenný víkendový obed

  1. Najprv začneme s prípravou marinády. Je dobré mäso nechať marinovať minimálne niekoľko hodín, najlepšie však cez noc. Príprava je jednoduchá, do mixéra vložte všetky suroviny na marinádu (olivový olej, worchestrovú omáčku, balzamikový ocot, pivo, olúpané strúčiky cesnaku, cukor, olúpanú cibuľu nakrájanú na štvrťky, rímsku rascu, údenú papriku, korenie a soľ).
  2. Všetko dobre premixujeme do hladka a vznikne nám marináda, ktorou následne mäso v menšej nádobe zalejeme. Uistíme sa, že marináda prenikla ku každému kúsku mäsa. Nádobu prikryjeme a necháme v chladničke odpočívať.
  3. Rozpálime panvicu na opekanie mäsa a naukladáme do nej naložené mäso (je lepšie ich pred opekaním aspoň na pol hodiny vybrať z chladu) a opekáme z oboch strán do zlatista.
  4. Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo domácimi gnocchi, čiže „ňokmi“.