Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 2 menšie cibule
  • 2 plechovky konzervovanej kukurice
  • alebo
  • 4 klásky čerstvej kukurice (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter mlieka
  • Soľ, korenie
  • 100 – 200 g slaniny
  • Strúhaný syr, napríklad Chedar
  • Pažítka na ozdobu

Vrstva 1

Krémová kukuričná polievka so slaninkou a syrom

Čas prípravy: 20 min
Čas varenia: 15 min

Svetlana Mravcová | 261 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
krémová kukuričná polievka
Ingrediencie
  • 2 menšie cibule
  • 2 plechovky konzervovanej kukurice
  • alebo
  • 4 klásky čerstvej kukurice (hľadajte v letáku BILLA)
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter mlieka
  • Soľ, korenie
  • 100 – 200 g slaniny
  • Strúhaný syr, napríklad Chedar
  • Pažítka na ozdobu

Krémová kukuričná polievka je veľmi obľúbená v Amerike. My sme jej vdýchli trochu šťavnatosti našou slovenskou slaninkou a dobrým syrom. Na jej prípravu sme použili maslo, aby mala tú pravú kukuricovú chuť. Kukuricu môžete použiť čerstvú, konzervovanú, alebo mrazenú.

Krémová kukuričná polievka na masle s plátkom slaninky a so syrom

 

  1. Cibuľu nakrájame, vo väčšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Za stáleho miešania ju smažíme do zlatista a následne pridáme kukuricu. Chvíľu ju ešte restujeme, pre uvoľnenie chute spolu s cibuľou a potom ju zalejeme mliekom. Ľahko osolíme a okoreníme. Hrniec prikryjeme a všetko necháme variť do mäkka.
  2. Medzitým nakrájame slaninku na tenšie plátky a opečieme bez tuku na nepriľnavej panvici. Tuku sa zo slaniny uvoľní dosť, nemusíme mať teda obavy, slanina sa nepripečie.
  3. Po upečení slaninu ešte necháme odkvapkať od prebytočného tuku na tanieriku s kuchynskou utierkou.
  4. Syr nastrúhame na jemno. Pažítku na zdobenie dobre umyjeme, kuchynskou utierkou vysušíme a nakrájame na jemno.
  5. Keď je kukurica mäkká a domácnosťou sa šíri kukuričná vôňa, pripravíme si mixér. Môžeme použiť taktiež mixér ponorný. Kukuricu zmixujeme dohladka. Niekto preferuje pred mixovaním trochu odložiť bokom, a keď je krém zmixovaný do hladka, pridať trochu kukurice. Ak máte radi krémové polievky plne jemné, môžete ešte krém po zmixovaní precediť cez jemné sito.
  6. Nakoniec si krém ešte vyšperkujeme s trochou nastrúhaného syra, slaninou a dozdobíme pažítkou. Prajem dobrú chuť!