Krémová kukuričná polievka je veľmi obľúbená v Amerike. My sme jej vdýchli trochu šťavnatosti našou slovenskou slaninkou a dobrým syrom. Na jej prípravu sme použili maslo, aby mala tú pravú kukuricovú chuť. Kukuricu môžete použiť čerstvú, konzervovanú, alebo mrazenú.

Krémová kukuričná polievka na masle s plátkom slaninky a so syrom

 

  1. Cibuľu nakrájame, vo väčšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Za stáleho miešania ju smažíme do zlatista a následne pridáme kukuricu. Chvíľu ju ešte restujeme, pre uvoľnenie chute spolu s cibuľou a potom ju zalejeme mliekom. Ľahko osolíme a okoreníme. Hrniec prikryjeme a všetko necháme variť do mäkka.
  2. Medzitým nakrájame slaninku na tenšie plátky a opečieme bez tuku na nepriľnavej panvici. Tuku sa zo slaniny uvoľní dosť, nemusíme mať teda obavy, slanina sa nepripečie.
  3. Po upečení slaninu ešte necháme odkvapkať od prebytočného tuku na tanieriku s kuchynskou utierkou.
  4. Syr nastrúhame na jemno. Pažítku na zdobenie dobre umyjeme, kuchynskou utierkou vysušíme a nakrájame na jemno.
  5. Keď je kukurica mäkká a domácnosťou sa šíri kukuričná vôňa, pripravíme si mixér. Môžeme použiť taktiež mixér ponorný. Kukuricu zmixujeme dohladka. Niekto preferuje pred mixovaním trochu odložiť bokom, a keď je krém zmixovaný do hladka, pridať trochu kukurice. Ak máte radi krémové polievky plne jemné, môžete ešte krém po zmixovaní precediť cez jemné sito.
  6. Nakoniec si krém ešte vyšperkujeme s trochou nastrúhaného syra, slaninou a dozdobíme pažítkou. Prajem dobrú chuť!