Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

Na syrové batôžky:

  • 1 balenie lístkového cesta Billa
  • 120 g balkánskeho syra typu Feta
  • Zväzok petržlenovej vňate alebo iných jarných byliniek (medvedí cesnak, žerucha, mäta)
  • 1 vajíčko
  • Sezamové semienka
  • Mleté čierne korenie
  • Pažítka na ozdobu

Vrstva 1

Krémová hrášková polievka so syrovými batôžtekmi

Ela Kaslu | 385 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie

Na syrové batôžky:

  • 1 balenie lístkového cesta Billa
  • 120 g balkánskeho syra typu Feta
  • Zväzok petržlenovej vňate alebo iných jarných byliniek (medvedí cesnak, žerucha, mäta)
  • 1 vajíčko
  • Sezamové semienka
  • Mleté čierne korenie
  • Pažítka na ozdobu

Táto skvelá krémová hrášková polievka patrí do kategórie zdravá strava a pritom sa nemusíte báť, že by ste boli ukrátený ho plnohodnotnú chuť alebo vás dostatočne nezasýtila. Navyše si ju môžete pripraviť kedykoľvek, lebo sa dá pripraviť aj z mrazeného hrášku. Mrazený hrášok obsahuje vysoký podiel vlákniny a minimum tukov.

Lahodná krémová hrášková polievka s jarnými bylinkami

Postup

  1. V hrnci na oleji a masle speníme najemno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
  2. Krátko orestujeme, pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak.
  3. Zalejem vývarom, prisypeme hrášok, pridáme soľ a biele korenie a polievku privedieme k varu.
  4. Povaríme 15 minút do mäkka.
  5. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a zjemníme smotanou. Ešte chvíľu povaríme a podávame.
  6. Rúru zohrejeme na 200°C.  V miske zmiešame  nasekanú petržlenovú vňať a bylinky s rozdrobeným syrom feta a mletým čiernym korením.
  7. Lístkové cesto rozkrájame na štvorce, naplníme syrom, okraje potrieme vajíčkom, spojíme a vyformujeme batôžky.
  8. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme do zlata približne 20-25  minút.
  9. Krémová hrášková polievka chutí skvelo a sýto podávaná v miske s pečenými syrovými batôžtekmi.
  10. Polievku môžeme prizdobiť pažítkou.

Tip: Syrové batôžky chutia výborne aj samotne, len tak  k vínku.

Vďaka dostatočnej konzumácii hrachu budete mať menej zdravotných problémov. Hrášok je vynikajúcim zdrojom železa. To pomáha hlavne v boji proti únave a chudokrvnosti. Je odporúčaný najmä pre ženy, ktoré sú najčastejšie postihované týmto problémom. Navyše vyšší obsah železa nám dodáva pocit sily a energie. Niet divu, že Janko Hraško narástol a zosilnel vďaka hrachu. Viac tu: Hrach a zdravie