Krémová cesnaková polievka s lahodnou smotanou a chrumkavými krutónmi je zimný evergreen. Cesnačka je skrátka polievka, ktorú majú radi všetci.

Krémová cesnačka so smotanou a chrumkavými krutónmi

  1. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. 

  2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a chvíľu popražíme. Ochutíme soľou, rascou, majoránom a zalejeme vývarom alebo vodou.

  3. Privedieme k varu a varíme až kým sú zemiaky úplne mäkké.

  4. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, zjemníme smotanou a ochutíme mletým čiernym korením, prípadne ešte sušeným majoránom, podľa chuti dosolíme.

  5. Podávame s krutónmi a posypané pažítkou alebo inými bylinkami.

  6. Krutóny: Pečivo nakrájame na kocky, premiešame s olejom, a štipkou soli. Rozložíme na plech v jednej vrstve a dáme piecť do zlata na 180 °C približne 8-10 minút.