Uveríte nám, ak vám povieme, že tieto chutné jarné orechové rezy máte pripravené za menej ako 20 minút? Potom už len trpezlivo počkať, kým sa upečú a vychladnú a môžete si ich vychutnať. Chutné cesto potreté dobrým džemom a navrchu krehká a chrumkavá vrstva z bielkového snehu a orechov. Budete sa čudovať, ako rýchlo mizne z plechu!

Krehké orechové rezy

Krájanie tohto jarného koláčika nás baví. Pri každom záreze orechová vrstva jemne popraská a my už sa nevieme dočkať, kedy koláčik ochutnáme. Tento koláčik sa výborne hodí ku káve alebo čaju. Keďže nie je krémový, uskladnený v uzatvárateľnej nádobe vám vydrží aj týždeň.

Postup
  1. Múku zmiešanú s kypriacim práškom preosejeme.
  2. Pridáme práškový cukor, vanilku alebo vanilkový extrakt, na kúsky nakrájané zmäknuté maslo a žĺtky.
  3. Všetky suroviny premiešame varechou alebo lyžicou, kým sa nezačne formovať cesto.
  4. Potom ho vymiesime do hladkého a nelepivého cesta. Takto pripravené cesto môžeme hneď použiť, prípadne ho zabaliť do potravinovej fólie a nechať v chladničke odležať, kým sme pripravení koláč piecť.
  5. Cesto rukami rovnomerne roztlačíme na dno plechu (plech netreba vymastiť ani vymúčiť).
  6. Potom ho potrieme vrstvou džemu.
  7. Na orechovú vrstvu šľaháme bielky s cukrom do tuha. Keď sú vyšľahané, gumenou varechou zľahka primiešame orechy. Orechovú penu nanesieme na džem a uhladíme povrch.
  8. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov po dobu asi 30 minút.
  9. Necháme vychladnúť v plechu a potom krájame.

Rozmýšľate ako vyhnať deti od telvízorov a počítačov a zapojiť ich do domácich prác? Prečítajte si náš článok, veríme, že vás inšpiruje 🙂 Prečo a ako naučiť deti pomáhať v kuchyni