Výskušajte polievku z našich najlepších jesenných plodín. Kapustová polievka, ale v novom šate, s voňavým korením, ktoré vám rozprúdi krv a zohreje zimou skrehnuté hnátiky 🙂 

Kapustová polievka, ktorá zohreje

A čas chrípkový je tu stále, takže další nápad na výbornú zimnú polievku sa určite bude hodiť. Výhodou hustých zeleninových polievok je, že sú väčsinou rýchlo hotové, sú zdravé, doplnia živiny a tekutiny a v kombinácii s kúskom chleba aj zasýtia.  Zoznam surovín je možno dlhší, ale všetko z neho máte určite vždy doma po ruke a polievka je naozaj rýchlo hotová.

Postup
  1. Kapustu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Mrkvu nakrájame na kolieska a zemiaky na menšie kocky (zemiaky necháme v miske s vodou, aby nám nezhnedli).
  2. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme múku a pripravíme ružovú zásmažku. Pridáme mletú rascu, pár sekúnd miešame a potom pridáme sladkú mletú papriku. Premiešame a zalejeme vývarom alebo vodou. Privedieme k varu.
  3. Do polievky pridáme nakrájanú kapustu a mrkvu, soľ, polievkové ochucovadlo, bobkový list, čierne a nové korenie a čili korenie.  Povaríme 15 minút. Potom do polievky vhodíme zemiaky a varíme domäkka, ďalších 10-15 minút.
  4. Pred dovarením pretlačíme do polievky strúčiky cesnaku. Na záver ochutíme nasekanými čerstvými bylinkami, lahôdkovým droždím a citrónovou šťavou.
Tip: 

Lahôdkové droždie – je veľmi zdravé, sypké  ochucovadlo, obsahuje všetky prospešné látky, ako normálne droždie, ale je neaktívne, čiže nekysne. Namiesto toho skvele ochutí nátierky, polievky, omáčky, krémové rizotá, dusené jedlá, smotanové omáčky, pestá a mnoho ďalších. Má nasladlú chuť a pripomína parmezán. Je to však úplne vegánsky produkt, ktorý dodá jedlám plnú a výbornú chuť.