Koláč z mandlí, plný zrelého sladkého ovocia a jemného tvarohového krému si môžete pripraviť z kombinácie mletých mandlí a múky, alebo aj ako bezlepkovú verziu len z madlí.

Koláč z mandlí, sviežeho tvarohu a zrelého ovocia

  1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, ktorý sme predtým jemne potreli maslom.
  2. V miske zmiešame hladkú múku, mleté mandle, kypriaci prášok.
  3. V ďalšej miske prešľaháme do nadýchanej peny vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Prisypeme suché ingrediencie, šťavu z citróna a tvaroh. Všetko spolu premiešame a na záver do cesta  metličkou vmiešame rozpustené maslo.
  4. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pichneme špáradlom do stredu a ak ho vytiahneme suché, koláč je upečený. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
  5. Tvaroh prešľaháme s pomazánkovým maslom, cukrom a vanilkou. Natrieme na korpus a obložíme čerstvým ovocím. Ozdobíme čerstvými bylinkami či jedlými kvetmi.