Niekto má gaštany rád, niekto ich priam zbožňuje, a podobne to bude aj s tými, kto ochutná tento koláč s gaštanovým pyré. V uponáhľanej dobe padne dobre mať po ruke recept, ktorý je jednoduchý, rýchly a kým sa bude koláč piecť, vy si môžete napríklad prečítať zababušený v deke nejakú dobrú knižku.

Koláč s gaštanovým pyré

My sme na gaštanový koláč nepoužili hotové gaštanové pyré, ale spravili sme si vlastné, domáce. Recept nájdete nižšie.

Postup
  1. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov.V mise vymiešame do hladka maslo a práškový cukor.
  2. Potom postupne pridávame žĺtky a naďalej miešame. Keď je zmes krémovej nadýchanej konzistencie, pridáme vanilkový cukor a potom vmiešame mleté mandle. Dôkladne celú zmes premiešame.
  3. V osobitnej mise vyšľaháme bielky do tuha a pomocou gumenej varechy ich vmiešame do mandľovej zmesi.
  4. Cesto nalejeme do okrúhlej tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 50 minút až hodinu.
  6. Po dopečení necháme úplne vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

A teraz už dobrú chuť, vychutnajte si tento jemný koláč, najlepšie chutí s troškou čerstvo vyšľahanej šľahačky.