Kokosovo čokoládová torta sa dá jesť pri každej príležitosti. Či máte v rodine nejakú oslavu, alebo vás len prepadla chuť na nejakú dobrú maškrtu, tu ste na správnej adrese. Pretože kombináciou kokosu a dobrej horkej čokolády nemôžete nič pokaziť, práve naopak. Oslaďte si príchod jari po pansky.

Bounty čokoládová torta

Postup
  1. V mise vyšľaháme do hladka zmäknuté maslo spolu s práškovým cukrom. Keď docielime hladký krém, po jednom doňho všľahávame vaječné žĺtky.
  2. Polohrubú múku preosejeme aj s kypriacim práškom a kakaom do vaječnej zmesi a premiešame.
  3. Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten pomocou gumenej varechy vmiešame do kakaového cesta.
  4. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 20 cm), ktorú sme vopred vystlali papierom na pečenie. Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 minút. Po dopečení necháme vo forme vychladnúť.
  5. Na plnku zmiešame kokosové a kravské mlieko, pridáme cukor a pomaly privádzame do varu. Tesne pred zovretím pridáme hrubú múku a za stáleho miešania povaríme, až do zhustnutia. Odstavíme z ohňa, pridáme strúhaný kokos, premiešame a necháme vychladnúť.
  6. Zmäknuté maslo vyšľaháme do krémova, po lyžiciach doň pridávame kokosový puding a dobre rozmiešavame. Túto kokosovú plnku nanesieme na upečený korpus vo forme, urovnáme povrch a necháme v chladničke stuhnúť.
  7. Napokon tortu polejeme čokoládovou polevou, na ktorú sme nechali zovrieť šľahačku, zaliali ňou na kúsky nalámanú čokoládu a rozmiešali, kým sa čokoláda úplne nerozpustila. Povrch torty dozdobíme kokosovými hoblinami alebo strúhaným kokosom. Nakrájame a môžeme podávať.