Group 5129
Vyhľadajte si
restaurant_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Line 4
Zoradiť podľa: Dôležitosť
Ingrediencie

  • 200 g hladká múka
  • ½ prášku do pečiva
  • 200 g trstinový cukor
  • 4 vajcia na plech o rozmere cca
  • ½ dcl oleja
  • 1 malé balenie citrónovej kôry

Na polevu:

Vrstva 1

Kokosové ježe na tradičné sviatky

Čas prípravy: 45 min
Čas varenia: 25 min

Cookučka | 102 receptov

icon-facebook icon-instagram pinterest-p-brands print_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 favorite_FILL0_wght400_GRAD0_opsz48 mail_FILL0_wght300_GRAD0_opsz48
Ingrediencie
  • 200 g hladká múka
  • ½ prášku do pečiva
  • 200 g trstinový cukor
  • 4 vajcia na plech o rozmere cca
  • ½ dcl oleja
  • 1 malé balenie citrónovej kôry

Na polevu:


Kokosové ježe sme pripravili vo video recepte spolu s malými pomocníčkami. Pozrite sa, ako nám to išlo. A ešte lepšie, urobte si ich spolu s nami. Naše pomocníčky majú 10 a 11 rokov a veľmi si užili prípravu aj ochutnávanie.

Kokosové ježe sme piekli s deťmi

Postup:

  1. Najskôr v mise vyšľaháme cukor s vajíčkami do krémovej bielej peny. K pene pridáme ½ dcl oleja.

  2. Do vyšľahanej zmesi pridáme všetky suché ingrediencie, teda múku premiešanú s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom a citrónovú kôru.

  3. Pridať môžeme prípadne aj malú hrsť mletých orechov, alebo mandlí. Ak chceme pridať viac, nahradíme nimi časť múky.

  4. Pripravené cesto vylejeme do hranatej koláčovej formy, aby sme mohli potom vychladnuté piškótové cesto krájať na kocky, ktoré budeme ponárať do čokolády.

  5. Pečieme cca 30 min na 180 C. Či je hotovo, skontrolujeme v strede koláča zapichnutou špajdľou na záver pečenia.

  6. V miske nad vodnou parou jednoducho rozpustíme čokoládu, tak že zahrievame 100 g masla a 200 g kvalitnej horkej čokolády. V roztopenej čokoláde potom obaľujeme nakrájané kocky z piškótu a hneď ich vyváľame v kokose.

  7. Dáme na mriežku stuhnúť.

  8. Ja som pre vás tento tradičný vianočný recept pripravila spolu s dievčatami, mojou dcérenkou a s jednou ochotnou malou pomocníčkou. Baby si prácu naozaj užili a kokosové ježe im veľmi chutili.

Náš tip:

Ak chcete trošku tento recept vynoviť, môžete ježe (nakrájané cesto) ešte pred namáčaním v čokoláde prerezať a zlepovať cesto kyslejším lekvárom.