Plech o veľkosti cca 25×35 cm:
Kefírová bublanina na leto
Ela Kaslu | 329 receptov
Plech o veľkosti cca 25×35 cm:
- Hrnček, cca 200 ml
- 1/3 balenia veľkého masla (80g)
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček polohrubej múky
- ¾ hrnčeka práškového cukru
- 3 vajcia (hľadajte v letáku Billa)
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok
- 1 hrnček kefíru
- Štipka soli
- 2 hrnčeky ríbezlí (prípadne aj malín a čučoriedok)
- Práškový cukor na posypanie
Rýchla hrnčeková kefírová bublanina s ríbezľami je tradičný letný koláč. Vyskúšajte extra rýchly recept s kefírom. Bublanina je vďaka nemu krásne vláčna a nadýchaná. Nepotrebujete ani váhu, všetko odmeriate pohodlne hrnčekom.
Rýchla hrnčeková kefírová bublanina s ríbezľami
- Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme pokrčeným papierom na pečenie, čo je malý trik na to, aby lepšie priľnul k plechu.
- Maslo rozpustíme a dáme do misky. Pridáme vajíčka, cukor, vanilkový cukor, kefír a štipku soli. Všetko spolu dohladka vymiešame ručným mixérom.
- Potom pridáme preosiate múky, ktoré sme zmiešali s kypriacim práškom do poečiva. Premiešame metličkou a rozotrieme na pripravený plech. Posypeme ríbezľami (prípadne aj iným drobným ovocím) a vložíme do rúry.
- Pečieme 25-30 minút do zlata. Počas pečenia špáradlom otestujeme, či je koláč prepečený. Ak po zapichnutí do stredu vyjde suché, koláč je hotový.Je to naozaj rýchly a jednoduchý, ale veľmi chutný a svieži letný koláč.
- Necháme vychladnúť a podávame posypaný práškovým cukrom.
- Máme však tip aj na letné ríbezľové cupcakes. Dokonca sme tento recept pripravili o niečo ľahšie stráviteľnejšie, a to bez vajíčok. Letné ríbezľové cupcakes s krémom so smotany a krémového syra sú malé, kyslasté a lákavé dezertíky do ruky. Skrátka tie správne letné ríbezľové koláčiky. Ak plánujete letnú oslavu, určite budete potrebovať niečo na slávnostný stôl. Čo iné by to v lete malo byť, ako dezert zo sezónneho ovocia.
- Máme pre vás tip aj na Cuketové brownies s ríbezľami, ktoré sú chutnejšie a šťavnatejšie ako tie bežné. Neveríte? Vyskúšajte s naším fotoreceptom. Každé leto sa cuketám v záhrade darí až príliš. Práve u detí zaboduje práve toto využitie cukety.
- Ak ste na väčšiu klasiku, tak si pripravte obľúbené moravské koláče v letnej verzii s ríbezľami. Namiesto lekváru sme v nich zúžitkovali sezónne ovocie – najlepšie chutia s ríbezľami alebo s černicami. Chrumkavá posýpka a jemná tvarohová náplň sú jednoducho neodolateľné. A koláčiky sú tak akurát do ruky 🙂 Kysnuté cesto, z ktorého sú pripravené, je univerzálne a tak ho môžete použiť na prípravu sladkých a aj slaných dobrôt.