Kávový cheesecake so šľahačkou

 | 

Čas prípravy: 

120

 min

Čas varenia: 

90

 min

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

120

 min

Čas varenia: 

90

 min

Ingrediencie

Na formu s priemerom 24/26 cm:

  • 2 lyžice kyslej smotany
  • alebo smotanového jogurtu

  • 2 veľké vajíčka
  • 80 g trstinového cukru
  • 30-50 ml silného espressa
  • Na dokončenie:

  • celé kávové zrná
  • Ingrediencie

    Na formu s priemerom 24/26 cm:

  • 2 lyžice kyslej smotany
  • alebo smotanového jogurtu

  • 2 veľké vajíčka
  • 80 g trstinového cukru
  • 30-50 ml silného espressa
  • Na dokončenie:

  • celé kávové zrná
  • Nutričné hodnoty

    Billa
    Kávový cheesecake s kávičkou je fantastické kombo na jesenné víkendové ráno. Doprajte si ho s kamarátkami, alebo s rodinou k horúcej kávičke. Dobrú chuť 🙂

    Kávový cheesecake s kávičkou na víkendové ráno... Doprajte si ho s kamarátkami, alebo s rodinou.

    Postup:

    1. Maslové sušienky roztlčieme na jemno a premiešame s maslom a cukrom.
    2. Zmes natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom. Vložíme do rúry na 180 °C na 6-8 minút.
    3. Mascarpone vymiešame s tvarohom, cukrom, pridáme vajíčka, smotanu a nakoniec kávu. Hladký krém nalejeme do predpečeného korpusu a uhladíme. Teplotu znížime na 160 °C a pečieme cca jednu hodinu až hodinu a pol.
    4. Necháme vychladnúť vo forme a nakoniec ho schladíme v chladničke aspoň 2-3 hodiny.
    5. Pred podávaním opatrne nožnom oddelíme od steny formy a formu otvoríme. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou a kávovými zrnkami.