Na formu s priemerom 24/26 cm:
Na dokončenie:
Kávový cheesecake so šľahačkou
Ela Kaslu | 385 receptov
Na formu s priemerom 24/26 cm:
- 170 g maslových sušienok
- 55 g masla (hľadajte v letáku BILLA)
- 2 lyžice cukru
- 500 g mascarpone
- 250 oddtučneného tvarohu
- 2 lyžice kyslej smotany alebo smotanového jogurtu
- 2 veľké vajíčka
- 80 g trstinového cukru
- 30-50 ml silného espressa
Na dokončenie:
- 250 ml šľahačky
- celé kávové zrná
Kávový cheesecake s kávičkou je fantastcké kombo na jesenné víkendové ráno. Doprajte si ho s kamarátkami, alebo s rodinou k horúcej kávičke. Dobrú chuť 🙂
Kávový cheesecake s kávičkou na víkendové ráno… Doprajte si ho s kamarátkami, alebo s rodinou.
- Maslové sušienky roztlčieme na jemno a premiešame s maslom a cukrom.
- Zmes natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom. Vložíme do rúry na 180 °C na 6-8 minút.
- Mascarpone vymiešame s tvarohom, cukrom, pridáme vajíčka, smotanu a nakoniec kávu. Hladký krém nalejeme do predpečeného korpusu a uhladíme. Teplotu znížime na 160 °C a pečieme cca jednu hodinu až hodinu a pol.
- Necháme vychladnúť vo forme a nakoniec ho schladíme v chladničke aspoň 2-3 hodiny.
- Pred podávaním opatrne nožnom oddelíme od steny formy a formu otvoríme. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou a kávovými zrnkami.
Pokiaľ sa vám recept páčil, navštívte našu stránku receptykulinarium.sk a vyskúšajte stovky ďalších.