Ingrediencie
Na košíčky:
Na kávový krém:
Kávové košíčky so skvelým krémom
Čas prípravy:
60 min
Čas varenia: 15 min
Sisters Bakery Miška Smolová | 149 receptov
Ingrediencie
Na košíčky:
- 200 g hladkej múky
- 1 kopcovitá PL horkého kakaového prášku
- 120 g masla alebo rastlinného tuku (hľadajte v letáku BILLA)
- 60 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 zarovnaná ČL kypriaceho prášku
- Štipka mletej škorice
Na kávový krém:
Kávové košíčky z krehkého a chrumkavého čokoládového cesta naplnené delikátnym kávovým krémom budú nezabudnuteľným dezertom, ktorý ocenia vaši priatelia či rodina. Ak ste milovníci kávy, šľahačky a čokolády určite ich vyskúšajte.
Kávové košíčky musíte ochutnať, ak ste milovníci klasických chutí kávy a čokolády
- Práškový cukor premiešame s múkou, pridáme soľ, preosiate kakao, kypriaci prášok a škoricu a všetko spolu dôkladne premiešame.
- Pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme zabalené v potravinovej fólii odležať v chladničke aspoň hodinu.
- Odležané cesto vtláčame do malých formičiek na košíčky tak, že v strede necháme priehlbinku. Dno koláčikov poprepichujeme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov asi na 10 minút.
- Na krém necháme zovrieť šľahačku, zalejeme ňou na kúsočky nasekanú čokoládu, pridáme instantnú kávu a všetko dobre premiešame. Necháme riadne vychladnúť.
- Vychladnutú plnku premiešame mixérom, čím sa vyšľahá na hladký krém.
- Pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme krém do košíčkov a ozdobíme zrnkom kávy.